SPK, 100 Yeni Kadrolu Memur Alımı Gerçekleştirecek! Başvuru Kılavuzu Paylaşıldı!

TAKİP ET

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), meslek personel yardımcılığı giriş sınavı ilanını duyurdu. SPK'nın güncel memur personel alımı başvuruları, süreç ve bütün ayrıntılar, bu haberimizde yer alıyor.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ankara Merkez ve/veya İstanbul Temsilciliği için toplamda 100 kadrolu memur alımı gerçekleştirecek. Bu alımlar, Genel İdare Hizmetleri sınıfında bulunan 8. derece kadrolu 80 adete kadar Uzman Yardımcısı, 10 adete kadar Bilişim Uzman Yardımcısı ve Avukatlık Hizmetleri sınıfında 10 adete kadar Uzman Hukukçu Yardımcısı kadrolarını kapsayacak şekilde olacak. Başarı durumları göz önünde bulundurularak aday personel seçimi için giriş sınavı yapılacak. SPK'nın 100 kadrolu memur alımı ile ilgili tüm şartları ve süreci bu yazımızda bulabilirsiniz.

SPK Kadrolu Memur Alımı Başvuru Şartları 

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımalıdır.

1 Ocak 2023 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmalıdır.

Sermaye Piyasası Kanunu ve diğer mali yasalara göre suç sayılan bir eylem dolayısıyla aleyhine verilmiş bir hüküm bulunmamalıdır.

Bu şartları sağlayan adaylar, SPK memur alımı başvurusunda bulunabilirler.

Kamu Personeli Alım Nitelikleri 

80 adet Uzman Yardımcısı kadrosu için başvuran adayların 2022 veya 2023 (KPSS), KPSSP1, KPSSP2, KPSSP3, KPSSP25, KPSSP26, KPSSP27, KPSSP28 ve KPSSP45 puan türlerinden herhangi birinde 75 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir.

10 Adet Uzman Hukukçu Yardımcı Kadrosu Alım Nitelikleri 

10 adet Uzman Hukukçu Yardımcısı kadrosu için başvuran adayların şu niteliklere sahip olmaları gerekmektedir:

2022 veya 2023 (KPSS), KPSSP1, KPSSP2, KPSSP3, KPSSP4, KPSSP8, KPSSP9 ve KPSSP11 puan türlerinden herhangi birinde 75 ve üzeri puan almış olmak. Hukuk fakültelerinin veya buna denk olduğu yetkili makamlarca kabul edilen yabancı fakültelerden mezun olmak. Avukatlık stajını tamamlamış olmak veya en geç sözlü sınav tarihinden 1 hafta önce staj bitim belgesini Kurul’a teslim etmek.

10 Adet Bilişim Uzman Yardımcısı Kadrosu Alım Nitelikleri 

2022 veya 2023 (KPSS), KPSSP1, KPSSP2 ve KPSSP3 puan türlerinden herhangi birinde 75 ve üzeri puan almış olmak.

En az dört yıllık lisans eğitimi veren mühendislik fakültelerinin Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denk olduğu yetkili makamlarca kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak.

Sermaye Piyasası Kurulu Memur Alımı Başvuruları

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) memur alımı için başvurular 28 Ağustos 2023 ile 11 Eylül 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecektir. Adaylar Sermaye Piyasası Kurulu online başvuru ekranı üzerinden başvurularını yapabilirler.

Başvuru Kılavuzu

sermaye piyasası kurulu kamu personeli alımı memur alımı memur alımı 2023 memur alım ilanları memur alımı başvuru