TAŞERON İŞÇİLERE KADRO NE ZAMAN VERİLECEK ?

TAKİP ET

Binlerce taşeron işçi kadroya geçip geçmeyecekleri konusunu merak içindeler . Taşeron işçilere kadro konusunun yer alacağı kanun teklifinin hazırlanıp Meclis ' ten geçerek Resmi Gazete de yayınlanıp yürürlüğe gireceği günü merakla bekliyorlar .

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO GELECEK Mİ ?

Binlerce taşeron işçi kadroya geçip geçmeyecekleri konusunu merak içindeler . Taşeron işçilere kadro konusunun yer alacağı kanun teklifinin hazırlanıp Meclis ‘ ten geçerek Resmi Gazete de yayınlanıp yürürlüğe gireceği günü merakla bekliyorlar .  Konuyla alakalı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gelecek son dakika açıklamaları bekleniyor . Bu haberimizde konuyla ilgili tüm açıklama ve detayları derledik .

Yaklaşık 90 bin işçinin beklediği kadroya geçme ümidi gündemdeki yerini korumaya devam ediyor . Sözleşmeli memurlara kadro düzenlemesi kapsamında 458 bin 615 kişi kadroya geçmişti . Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili olarak yetkili sendika Türk – İş Başkanı ergün Atalay ile toplantı gerçekleştirdi . gerçekleşen toplantı sonunda 90 bin taşeron işçiye kadro çıkıp çıkmayacağı konusu daha sık gündeme geliyor .

Taşeron işçiye kadro ne zaman çıkacak ? Taşeron işçiye kadro kimleri kapsıyor ? Tüm bu gelişmelerle alakalı son durumlar haberimizde .

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7500 TL OLDU VE GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO MECLİSTE KABUL EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ın duyurduğu emekli maaşlarında en alt kademe maaşın 7500 TL olduğu düzenleme meclisplan bütçe komisyonunda kabul edildi . Bu kanuna ek olarak geçici işçilere kadro konusuda plan bütçe komisyonunda kabul edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin taşeron işçilere kadro açıklamasında bulundu , açıklama şu şekilde ;

‘’ "Bazıları, 'Bunları seçim için mi yapıyorsunuz?' diyor. Hayır, öyle bir seçim için yaptığımız bir şey yok. Biz siyasetçiyiz elbette yaptığımız şeyleri millet değerlendirecektir ama seçimden önce veya seçimden sonra... Zaten seçimleri alırız ama bizim yapacağımız iş, bizim görevimiz seçim endeksli çalışmamak. Bazı bitiremediğimiz sorunları da seçimden sonra çözeceğiz. Önümüzde çok sayıda çözülmesi gereken dosya var, bunun kamuoyunca böyle bilinmesi lazım. Taşeron işçiler sorunu var, başka sorunlar var. Onların hepsini adım adım çözeceğiz, çözemediğimiz hiçbir şey olmayacak. Çalışma hayatı huzurlu olursa, işveren devlet arasındaki ilişkide emeğin hukukunu koruyan bir yaklaşım ve anlayış hakim olursa sorunlar çözülür. Türkiye Cumhuriyeti devleti, bizim devletimiz sosyal bir devlettir. Çalışanlarını, emekçilerini, emeklilerini korumak kollamak onun anayasal görevidir ve birincil önceliğidir. Bu yeni bir şey değildir, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu zamandan bu tarafa bu yaklaşım, bu anlayış hakimdir" ifadelerini kullandı. ‘’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kanun takviminde ilk sırada sözleşmeli memura kadro , sonrasında EYT düzenlemesi vardı . Bu iki düzenleme yasalaşarak yürülüğe girdi . Sırada iki önemli konu var. Bunlardan ilki Geçici İşçilere kadro sonra ki konu ise 90 bin taşeron işçiye kadro . Bu iki konununda kısa süre içerisinde yasalaşıp yürülüğe girmesini bekliyoruz .

Konuyla alakalı güncel gelişmeler oldukça sayfamızda bulacaksınız .

taşeron işçilere kadro verilecek mi taşeron işçilere kadro ne zaman taşeron işçilere kadro ne zaman verilecek taşeron işçilere kadro 2023 taşeron işçilere kadro ne zaman gelecek ŞERONA KADRO GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO TAŞERONA KADRO NE ZAMAN VERİLECEK