TIBBİ SEKRETERLİK ÖNÜ KAPANDI MI ? ALIM OLUR MU ?

TAKİP ET

Bu yazımızda son dönemde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan personel alımlarında verilen kadro sayısı itibariyle adından sıkça söz ettiren Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümüyle ilgili bilgilendirmeler yapacağım. Bölümün önü açık mı? Bölümün amacı ne? Mezun olunca ne iş yaparsınız? Ne kadar maaş alınır?

TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK (TIBBİ SEKRETERLİK)

Bu yazımızda son dönemde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan personel alımlarında verilen kadro sayısı itibariyle adından sıkça söz ettiren Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümüyle ilgili bilgilendirmeler yapacağım. Bölümün önü açık mı? Bölümün amacı ne? Mezun olunca ne iş yaparsınız? Ne kadar maaş alınır?

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü gerek örgün öğretim gerekse açık öğretim olarak okunmaktadır. Öğrenim süresi 2 yıl olup normal bir çalışma temposuyla okulu uzatmadan 2 yılda mezun olunabilir.

Bu programın amacı; sağlık hizmetlerinin getirdiği terminoloji, doküman yönetimi ve bilgi teknolojilerine hâkim ve bu alanda iletişim, işbirliği, problem çözme, kendini yönlendirme ve sorumluluk alma becerilerine sahip nitelikli insan kaynağı yetiştirmektir. Özellikle hastanelerde işleyişi hızlandıran yardımcı eleman konumundadırlar.

TIBBİ SEKRETER GÖREV TANIMI

    Sağlık kurum ve kuruluşlarında, sağlık hizmet sunumunun devamlılığı esası ile tıbbi iş ve işlemlerin gerektirdiği haberleşme ve yazışma hizmetlerini yürütür.

    Sağlık kurum ve kuruluşlarında randevu hizmetlerini ve hasta kabul işlemlerini yapar.

    Hastaya ait tıbbi ve idari kayıtları tutar, elektronik ve/veya sesli ortamlara kaydedilen tıbbi verileri tıbbi belgelere dönüştürür.

    Belirlenen sınıflandırma ve kodlama sistemlerine göre klinik kodlama işlemlerini yapar.

    Tıbbi istatistikler ile ilgili verileri derleyerek sonuçlarını üst yönetime raporlar.

    Hasta dosyalarını ve gerekli görülen diğer belge ve raporları dosyalar, arşivleme ve hizmete sunma işlemlerini yürütür.

    Hasta dosyaları arşivinin kurulum ve işleyişinde görev alır.

    Hasta dosyalarındaki eksikliklerin giderilmesini sağlar.

    Hastanın taburcu ve transfer işlemlerini yapar, kurumlar arası iletişimi sağlar.

Tüm bu iş tanımları 22.05.2014 tarihli ve 29007 sayılı resmî gazete ile ilan edilmiştir.

PROGRAMI BİTİRENLERİN UNVANI VE ÇALIŞMA ALANLARI

Programdan mezun olan öğrenciler ‘’ Sağlık Teknikeri’’ unvanı almakla birlikte YÖK Yürütme Kurulunun 92.26.698 sayılı kararı ile ‘’ TIBBİ SEKRETER’’ unvanını da kullanabilirler.

KPSS sınavından belli bir puan almış olmak şartıyla bu sektördeki Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Özel Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Tıbbi sekreter, Hasta Danışmanı, Hasta Dosyaları Arşivisti ve Yönetim Sekreteryası olarak çalışabilirler.

TIBBİ SEKRETERLİK BÖLÜMÜNÜN ÖNÜ KAPANDI MI?

Sağlık Bakanlığı tarafından 2022 KPSS puanı ile şu ana kadar 32 bin Tıbbi Sekreter alımı yapıldı ve KPSS taban puanı 65.20 puana kadar düştü. Bölüm mezunu olup atanamayan ve hali hazırda bölümde okuyanların aklına takılan en önemli sor;’’ Bu kadar alımdan sonra bölümün önü kapanır mı?’’ Bu sorunun en net cevabı: ’HAYIR’’. Sağlık sektörü devamlılığını sürdürdüğü müddetçe Tıbbi Sekretere ihtiyaç olacaktır ve düzenli olarak Tıbbi Sekreter alımı yapılacaktır. Bu kadar yüksek sayıda bir olmasa da mutlaka binlerle ifade edilen alımlar olacaktır.

TIBBİ SEKRETER MAAŞLARI

     Hali hazırda ortalama 16 Bin TL üzerinde maaş almaktadır. Çalıştığı birime    göre bu maaş artabilmektedir.

Her şey gönlünüzce olsun. Kalın sağlıcakla.

tds alimlari tds alımları 2022 tds alımları kaça düşer tds alımları 2021 TIBBİ SEKRETER ALIMI NE ZAMAN TDS ÖNÜ AÇIK MI TDS ÖNÜ KAPALI MI TIBBİ SEKRETER ALIM OLUR MU TIBBİ SEKRETER MAAŞLARI TIBBİ SEKRETER İŞ OLANAKLARI TIBBİ SEKRETER NE İŞ YAPAR