TOROS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ALIM İLANI

TAKİP ET

Toros Üniversitesi, bir dizi akademik pozisyon için başvuruları kabul etmeye başladı. Üniversite Rektörlüğü, 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi olarak çalışacak tam zamanlı Profesör, Doçent ve Dr. Öğretim Üyesi alımı yapılacağını duyurdu.

Başvuru yapacak adayların belirli koşulları karşılaması gerekmektedir. Bu koşullar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ilgili maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nde belirtilen genel koşulları içermektedir. Ayrıca, Toros Üniversitesi Öğretim Üyesi Yükseltme ve Atama Ölçütlerinde belirtilen şartları da sağlamaları gerekmektedir.

Başvuruda istenen belgeler arasında başvuru dilekçesi, vesikalık fotoğraflar, özgeçmiş, nüfus cüzdanı sureti, adli sicil kaydı, lisans, yüksek lisans, doktora ve doçentlik belgeleri, askerlik durum belgesi, puanlama tablosu gibi belgeler bulunmaktadır. İngilizce eğitim dili olan bölümlere başvuran adayların ise belirli yabancı dil koşullarını karşılamaları gerekmektedir. Bu koşullar, Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasına İlişkin Yönetmelik tarafından belirlenmiştir.

Profesör, Doçent ve Dr. Öğr. Üyesi adaylarının ilgili yönetmeliklerde belirtilen bilgi ve belgeleri içeren dosyaları da başvuru evraklarıyla birlikte teslim etmeleri gerekmektedir.

Başvurular, ilanın Resmî Gazete ‘de yayınlanmasından itibaren 15 gün içinde, "Toros Üniversitesi Rektörlüğü, Bahçelievler Kampusu, 1857 Sokak No 12, Yenişehir 33140, MERSİN" adresine şahsen teslim edilmelidir. Ayrıca, yayınlar için hazırlanacak dosyaların PDF formatında bir CD ile teslim edilmesi tercih edilmektedir.

Toros Üniversitesi, nitelikli akademisyenlerin başvurularını bekliyor ve seçilen adaylarla akademik kadrosunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Başvuru ve Değerlendirme Süreci İçin Son Tarihler Açıklandı

Toros Üniversitesi, öğretim ve araştırma görevlisi alımları için başvuru ve değerlendirme takvimini duyurdu. İlgili duyuru, Resmî Gazete ‘de yayınlanmasıyla birlikte başvuruların başladığını belirtti. Başvuru süresi, duyurunun Resmî Gazete ‘de yayınlandığı tarihten itibaren 15 gün olarak belirlendi.

Ön değerlendirme, yazılı sınav ve sonuç açıklama tarihleri ise ilanın Resmî Gazete ‘de yayınlandığı tarihe göre http://www.toros.edu.tr  adresinde yayınlanacak. Adayların başvurularını tamamlamak için gereken belgeler ise ayrıntılı bir şekilde açıklandı.

Başvuru için gerekli belgeler arasında başvuru dilekçesi, YÖK formatlı özgeçmiş, diploma örnekleri (lisans, yüksek lisans ve doktora), ALES sonuç belgesi, YDS/YÖKDİL veya muadili dil sonuç belgesi, lisans transkript belgesi, nüfus cüzdanı onaylı örneği, son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet fotoğraf, arşiv kayıtlı adli sicil kaydı, erkek adayların askerlik durumuna ilişkin belge ve 2 yıl süreyle çalışma şartı olan ilanlara başvuru için çalışma belgesi veya hizmet dökümü yer alıyor.

Adaylar, başvuru süresinin bitiş günü saat 17.00'ye kadar belgeleri "Toros Üniversitesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı, Bahçelievler Kampusu 1857 Sokak No.12 33140 Yenişehir Mersin" adresine ulaştırmakla yükümlüdür. Eksik evrak gönderen adayların başvuruları ise değerlendirmeye alınmayacak.

Başvuruların posta yoluyla gönderilmesi durumunda, adayların posta sürecindeki gecikmelerden dolayı sorumluluklarının olduğu ve başvuru süresi dışında teslim edilen başvuruların değerlendirmeye alınmayacağı da belirtilen açıklamalar arasında yer alıyor.

Başvuru tarihleri dışında yapılan başvuruların ise işleme alınmayacağına dikkat çekildi. Ön değerlendirme sonuçları ve yazılı sınav yer ve saatleri, http://www.toros.edu.tr  adresinden duyurulacak ve ön değerlendirme sonuçlarıyla birlikte paylaşılacak.

Toros Üniversitesi, bu alımlarla akademik kadrosunu güçlendirmeyi hedeflerken, adayların başvuru sürecine ilişkin tüm detayları açık bir şekilde duyurarak şeffaf bir değerlendirme süreci yürütmeyi amaçlıyor. Başvuru ve değerlendirme takvimiyle ilgili ayrıntılı bilgilere http://www.toros.edu.tr  adresinden ulaşabilirsiniz.

İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ