Yeni Başladı! Dışişleri Bakanlığı 50 Şoför - Destek Personeli Alacak!

TAKİP ET

Yeni İlan! Dışişleri Bakanlığı, 4/B sözleşmeli statüsünde, lise (ortaöğretim) mezunu 50 memur alımı için başvuruların bugün itibariyle başladığını duyurdu. Başvuru işlemleriyle ilgili tüm detaylar ve süreç ayrıntıları bu haberimizde yer alıyor!

Dışişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatı, şoför ve temizlik personeli alımı için başvuruların bugün başladığını duyurdu. Toplamda 15 şoför, 15 servis ve temizlik hizmetleri personeli, 20 basit bakım hizmetleri personeli alımı için yeni süreç başlamış durumda. Bu önemli fırsatı değerlendirmek isteyenler için tüm ayrıntıları ve başvuru detaylarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kamu Personel Alımı İçin Aranan Genel Şartlar

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 Devlet Memurları Kanunu'ndaki şartları taşımak, 18 yaşını doldurmuş ve 35 yaşını geçmemiş olmak, 2022 KPSSP94 puan türünden en az 65 puan almış olmak, askerlikle ilişiğinin bulunmaması, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak gerekmektedir.

15 Destek Personeli “Şoför” Alımı Nitelikleri

Lise mezunu olmak,

E sınıfı ehliyet ile yeni tip D ehliyet sahibi olmak,

SRC-2 belgesine sahip olmak,

Psikoteknik belgesine sahip olmak.

15 Destek Personeli “Temizlik ve Servis Hizmetleri” Alımı Nitelikleri

Lise mezunu olmak,

Temizlik görevini engelleyecek sağlık sorunu olmamak.

20 Destek Personeli “Basit Bakım Hizmetleri” Alımı Nitelikleri

6 “Elektrik” alımı için, lise mezunu olmak, Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanında eğitim almış olmak,

5 “Isı Sistemleri, Sıhhi Tesisat” alımı için, lise mezunu olmak, Tesisat Teknolojisi İklimlendirme alanı veya Isıtma ve Sıhhi Tesisat Sistemleri ve Yapı Tesisat Sistemleri alanında eğitim almış olmak,

3 “Asansör” alımı için, lise mezunu olmak, Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanının Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Onarım, Asansör Sistemleri veya Endüstriyel Bakım Onarım dallarında eğitim almış olmak,

6 “Boya/Badana” alımı için, lise mezunu olmak.

Bu nitelikler doğrultusunda başvuran adaylar değerlendirmeye alınacaktır.

 

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için başvurular 14 Ağustos ile 28 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Başvuru işlemleri online olarak yapılacaktır. İlgili kılavuzda, başvuru süreci hakkında detaylı bilgiler bulunmaktadır. Detaylar için lütfen kılavuzu inceleyiniz:

Başvuru Kılavuzu

şoför alımı dışişleri bakanlığı sekreter alımı dışişleri bakanlığı şoför alımı destek personel