YKS 2023 SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA

TAKİP ET

Öğrencileri heyecanlandıran bir haberle karşınızdayız. 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) katılacak adaylar için sınava giriş belgeleri erişime açıldı. 17 Haziran 2023 tarihinde yapılacak olan 2023-YKS'nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 3. Oturum Yabancı Dil Testi 'ne (YDT) girecek adaylar, sınava girecekleri bina ve salon bilgilerine erişebilecekler.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI'NA GİRİŞ BELGELERİ ERİŞİME AÇILDI

Öğrencileri heyecanlandıran bir haberle karşınızdayız. 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) katılacak adaylar için sınava giriş belgeleri erişime açıldı. 17 Haziran 2023 tarihinde yapılacak olan 2023-YKS'nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 3. Oturum Yabancı Dil Testi ‘ne (YDT) girecek adaylar, sınava girecekleri bina ve salon bilgilerine erişebilecekler.

Adaylar, sınava giriş belgelerine ÖSYM'nin resmî web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresinden 31 Mayıs 2023 tarihinden itibaren saat 15.00'ten sonra T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ulaşabileceklerdir.

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, 2023-YKS 1. Oturum TYT ve 2. Oturum AYT için adayların saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacağı, 2023-YKS 3. Oturum YDT için ise adayların saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacakları önemle belirtilmiştir.

"Sınava Giriş Belgesinde Yer Alan Temel Kurallar"

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavlara girecek adaylar için sınav öncesinde dikkat edilmesi gereken bazı temel kurallar bulunmaktadır. Sınava Giriş Belgesi üzerindeki bu kurallar aşağıdaki şekildedir:

1. Sınava Giriş Belgesi üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina ve salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunmalıdır. Adaylar, bu belgenin yazıcıdan çıktısını alırken fotoğrafın net bir şekilde görünmesine özen göstermelidir.

2. Adaylar, sınav gününde renkli veya siyah-beyaz çıktılarını yanlarında bulundurmak zorundadır.

3. Sınava Giriş Belgesi'nin ön ve arka yüzünde, ÖSYM tarafından belirlenen bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim veya işaret olmamalıdır.

4. Adayların sınava gireceği binayı sınav gününden önce görmeleri faydalı olacaktır. Ancak, Sınava Giriş Belgesi fiziksel olarak gönderilmeyecektir.

5. Sınava Giriş Belgesini (fotoğrafın görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

6. Yoğunluk oluşmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binaya getirmemeleri önemlidir. Ayrıca, sınavda metal aksesuar içermeyen basit bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınav binası önünde hazır bulunmaları gerekmektedir.

7. Sınavda kullanılacak olan kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete gibi araçlar ÖSYM tarafından temin edileceğinden adaylar bunları getirmemelidirler. Sadece şeffaf pet şişe içerisindeki suyu sınava getirebilirler.

8. Adaylar, sınava girebilmek için Sınava Giriş Belgesi dışında fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmalıdır. Kabul edilen özel kimlik belgeleri arasında nüfus cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, geçerli pasaport veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı bulunmaktadır. Diğer belgeler, sürücü belgesi veya meslek kimlik kartı gibi geçerli belgeler olarak kabul edilmemektedir.

9. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalıdır. Pasaportun da süresi geçerli olmalıdır. Soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak bir unsurdur.

10. Soğuk damga veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaportlar kabul edilmeyecektir. Bu belgeleri eksiksiz olarak yanlarında bulundurmayan adaylar, herhangi bir mazereti olsa bile sınava alınmayacak ve alınsalar dahi sınavları geçersiz sayılacaktır. Sınav görevlileri, adayın kimliğini belirlemede güçlük çekerse, adayı sınava almayabilir veya sınavı geçersiz sayabilir.

Yukarıda belirtilen temel kurallara uyum sağlamak, adayların sınav sürecinin düzgün bir şekilde ilerlemesini sağlamak açısından önemlidir. Adayların bu kurallara dikkat etmeleri, sınav günü sorun yaşamamaları için gereklidir.

GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ