YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI

TAKİP ET

Kamu Personel alımlarını sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu sefer ki yazımız Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından ilan edilen 12 adet Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcısı ilan detayı ile ilgilidir. Alım duyurusunun tüm detaylarını yazımızda bulabilirsiniz.

YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI

Kamu Personel alımlarını sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu sefer ki yazımız Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından ilan edilen 12 adet Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcısı ilan detayı ile ilgilidir. Alım duyurusunun tüm detaylarını yazımızda bulabilirsiniz.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından:

YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI

I. GENEL BİLGİLER

A) 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin elli birinci bölümü ile 16.12.2017 tarihli ve 30272 sayılı Resmî Gazete ‘de yayımlanan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri uyarınca mesleğe özel yarışma sınavı ile azami 12 Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzman Yardımcısı alınacaktır.

B) Başvurular, e-Devlet (Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım) ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden çevrim içi yapılacak olup, 24.04.2023 Pazartesi saat 09.00’da başlayacak ve 08.05.2023 Pazartesi saat 18.00’de sona erecektir. (İleri Doğu Avrupa Zaman Dilimi UTC+03:00 göre)

C) Giriş sınavı; eleme sınavı, yazılı sınav ve sözlü sınav aşamalarından oluşmaktadır. Eleme sınavı, 20.05.2023 Cumartesi saat 10.00-12.00 arası, yazılı sınav ise aynı gün saat 14.00- 16.00 arası Ankara’da yapılacak olup sınav yeri daha sonra Başkanlığın resmi internet sitesi (www.ytb.gov.tr) üzerinden duyurulacaktır.

Ç) Sınav süreçlerine ilişkin bilgilendirmeler, Başkanlığın resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

D) Bu ilanda belirtilmeyen hususlar Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzmanlığı Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine göre yürütülür.

E) İlave bilgi talepleri için aşağıdaki iletişim kanalları kullanılabilir. ü

Adres: Oğuzlar Mah. Mevlâna Bul. No:145, 06520 Balgat-Çankaya/Ankara ü

 

E-posta: sinav@ytb.gov.tr ü

İnternet Sitesi: www.ytb.gov.tr ü

Telefon: +90 312 218 42 40

II. GİRİŞ SINAVINA KATILIM ŞARTLARI

A) Adayların giriş sınava başvurabilmek için aşağıda belirtilen şartları sağlamaları gerekmektedir:

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

2- Giriş sınavının yapılacağı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1988 ve daha sonra doğmuş olmak),

3- En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin Tablo-1’de belirtilen bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak (Eğitimini yurt dışında tamamlamış adayların denklik belgelerini sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Eğitimini yurt dışında tamamlamış olup denklik belgesini sisteme yüklemeyen adaylar eleme sınavına alınmayacaktır.),

MEZUN OLUNMASI GEREKEN FAKÜLTE VE BÖLÜMLER:

Hukuk Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisat Fakültesi

İletişim Fakültesi

İşletme Fakültesi

Siyasal Bilgiler Fakültesi

Yukarıda belirtilen fakültelerin herhangi bir lisans bölümünden mezun olmak.

Ayrıca; Ekonometri, Ekonomi, Finans, Gazetecilik, Halkla İlişkiler, İktisat, İlahiyat, İletişim, İnsan Kaynakları Yönetimi, İstatistik, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye, Psikoloji, Reklamcılık, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkoloji, Uluslararası İlişkiler bölümlerinden birinden mezun olmak başvuru için yeterlidir.

Başvurular yukarıda belirtmiş olduğumuz e-posta adresi üzerinden online olarak yapılacaktır. Şartları uyan arkadaşların başvuru yapmalarını tavsiye ederiz.

 

 

kamu personel alım ilanı kamu personel alım ilanı 2022 kamu personel alımı ilanı aile ve sosyal politikalar bakanlığı kamu personel alım ilanları 2022 kamu personel alım ilanları 2023 memur alım ilanı kpss kpss 2022 2022 kpss ekonomi atama kpss memur alım