2023 En İyi Online Eğitim Platformları

TAKİP ET

Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesiyle birlikte, çalışma ortamlarından tutun, eğitime kadar birçok alan tamamen online platformlara taşınıyor. Herhangi bir yerden, herhangi bir zaman diliminde istediğiniz alanda eğitim alabilmek, yeni dijital dünyanın normallerinden birisi haline gelmiş durumda. Peki, 2023 yılının en iyi online eğitim platformları nedir?

Teknoloji hız kesmeden ilerlemeye devam ediyor. Bugünün normali, yarın tamamen çağ dışı ya da eski kabul edilebiliyor. Özellikle geçtiğimiz son 10 yıl içerisinde küresel açıdan yeni bir döneme şahitlik etmekteyiz. Yapay zeka teknolojileri, 5G, yeni dijital dünyanın temellerinin atılması, yeni kariyer fırsatları ve birçok sektörün tamamen dijital platformlara taşınması gibi...

Online eğitim platformları, tabi ki, 2023 yılından öncede bulunuyorlardı. Ancak, pandemi sürecine bağlı olarak online eğitim platformlarına olan taleplerde fark edilir bir artış gözlemlendi. Bu duruma bağlı olarak yeni platformlar kuruldu, bazıları ise 2023 yılının trendleri arasında yerini aldı. 

Değişime Ayak Uydur: En İyi Online Eğitim Platformları

1. Coursera 

Ücretsiz bir şekilde çok sayıda eğitimin yer aldığı Coursera'da, eğitimleri tamamladıktan sonra cuzi miktarda rakamlar ödeyerek sertifaka sahibi de olabilirsiniz. 

2. Udacity

Özellikle teknoloji alanında geniş kapsamlı eğitimler barındıran ücretli bir online eğitim platformudur. Ayrıca belirtmek gerekiyor k, Udacity, sektör liderleri ve üniversitelerle işbirliği yaparak eğitimler gerçekleştirmekte, öğrencilere sektöre hazır hale getirmeyi hedeflemektedir. 

3. edX 

MIT, Harvard ve diğer önemli üniversitelerin bazı derslerini çevrimici ücretsiz online uzaktan eğitim şeklinde sunan bir eğitim platformudur.  edX, öğrencilere çeşitli beceriler kazandırarak, değişen ve gelişen yeni dünyaya kazandırmayı hedeflemektedir. 

4. Udemy

Hem ücretli hem de ücretsiz şekilde çok geniş bir alan yelpazesine sahip online kurs platformudur. Ayrıca belirtmek gerekiyor ki, eğer ki bir alanda yeteri kadar uzman olduğunuzu düşünüyor ve eğitim vermek adına gerekli yeterlilikleri sağlıyorsanız sizde Udemy platformunda kurs oluşturabilirsiniz. 

5. Codeacademy

Codeacademy, bilhassa kodlama, programlama ve yazılım geliştirme üzerine çeşitli online kurslar barındıran bir dijital eğitim platformudur. Bu alanda kendisini geliştirmek isteyenlerin ilk sırada tercih ettikleri platformlar arasında yer almaktadır. 

6. Skillshare

Ağırlıklı olarak tasarım, animasyon, fotoğrafçılık vb. gibi yaratıcılık gerektiren alanlarda kurslar barındıran 2023 yılınde ön plana çıkmış dijital eğitim platformlarından birisidir.

online eğitim dijital eğitim online kurs