Aile Danışmanı Nasıl Olunur ve Maaşları Ne Kadardır?

TAKİP ET

Aile danışmanlığı, aile sistemi içerisinde ortaya çıkan sorunların çözümüne yardımcı olur. Danışmanlar profesyonel destek vererek ailelerin sorunlarına çözüm bulabiliyor.

 Aile danışmanı nasıl olunur? Aile danışmanlığının amacı aile üyelerinin birbirlerini daha iyi anlamalarıdır. Aile üyelerinden herhangi birinin hayatındaki problemler detaylı bir şekilde ele alınır ve çözülür. İlişki problemi olan insanların, evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında görülen tüm problemleri çözüme kavuşturur. Eşlerin arasındaki sorunların çocuğu etkilememesi için gerekli destek uygulamaları sunulur.

 Aile danışmanlığı kursları T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilir. Üniversiteler tarafından onaylı olarak Aile Danışmanlığı Sertifika Eğitimi açılır. Sertifika almadan önce mutlaka detaylı araştırma yapmanız gerekir. Sertifika sonrasında güncel olarak çalışmaya başlayabilirsiniz. Bu sertifikaya sahipseniz ailelere yardımcı olabilirsiniz. Aile danışmanı sertifikası ile;

Ek bir unvan alırsınız.

Danışmanlık merkezinizi açabilirsiniz.

Kadın ve Aile Sağlığı Merkezlerinde görev alabilirsiniz.

Aile mahkemelerinde bilirkişi olabilirsiniz.

Rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilirsiniz.

 2000'li yıllardan itibaren toplumsal yapısına özel destek uygulamaları artmıştır. Aile danışma merkezilerinde profesyoneller bu konuda gerekli çalışmaları sunar.

 

Aile Danışmanı Maaşları Ne Kadar?

 Aile danışmanı maaşları ne kadar? Aile danışmanı olarak çalışmayı düşünen adaylar maaş konusunu merak ediyor. Aile danışmanlığı sürekli olarak gelişen iş kollarından bir tanesidir. İş olanaklarının geniş olması da bu mesleğe olan taleplerin artmasına neden oluyor. Aile danışmanlarının ücretleri 12.000 TL’den başlıyor. Mesleki tecrübe arttıkça maaşta yükselecektir. Türkiye’nin her yerinde danışmanlar görev alabilirsiniz. Yakın geleceğin gözde meslekleri arasında bulunan Aile Danışmanlığı aile sorunlarını net şekilde çözebiliyor.

 Günümüzde artan aile içi tartışmaları sona erdirmek ve aile birliğini sağlamak için danışmanlardan destek alınır. Aile danışmanı maaşları her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Aile danışmanlığı sertifikası ile sizde ek gelir sağlayabilirsiniz. Aile Danışmanı eğitim kurslarına katılarak bu sertifikayı alabilirsiniz. Aile danışmanlığı ülkemizde aktif bir şekilde yapılan mesleklerden bir tanesidir. Sizde ilgili alanlarından birinden mezunsanız bu alanda çalışmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bu sertifikaya sahip olan kişiler Türkiye’nin her yerinde Aile Danışmanlığı merkezi açma yetkisine sahiptir.

 

aile danışmanı nasıl aile danışmanı olunur aile danışmanı maaşları