Aile Hekimi Nasıl Olunur ve Maaşları Ne Kadardır?

TAKİP ET

Aile hekimi olmak için eğitim şartlarını karşılamanız gerekir. Gerekli eğitimlerden sonra bu görevi başarılı şekilde yürütebilirsiniz.

 Aile hekimi nasıl olunur? Aile Hekimi kişilerin hastalıklarının belirtilerine göre teşhis koyan doktorlardır. Gerektiği zaman uzman doktora yönlendirme yapabilir. Ayrıca hastalıkların gelişmesini önlemek için sağlık taramalarını gerçekleştirir. Aile hekimi, uzmanlık gerektiren ciddi rahatsızlıkları fark ettiği zaman uzman doktorlarla iletişim haline geçer. Aile Hekimi olmak için belirli niteliklere sahip olmanız gerekir. Her yaş grubu ile ilgilenen doktorların mutlaka sabırlı ve temkinli davranması gerekir. Aile hekimi olmak için;

Tıp fakültesinden mezun olmak,

Aile hekimliği eğitim programına katılmak,

Programı başarılı bir şekilde tamamlamak,

Aile hekimliği anabilim dalını bitirmek,

Tıpta Uzmanlık Sınavı sonrasında hekimliği eğitimi almanız gerekir.

 Sağlık alanında önemli kollardan bir tanesi olan aile hekimleri, tanıyı koymakla beraber uzman doktora yönlendirmeyle de yükümlüdür.

 

Aile Hekimi Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı?

 Aile doktoru olmak için tıp fakültesini bitirdikten sonra TUS sınavına girilmelidir. İyi bir aile doktoru;

Hastayı iyi bir şekilde dinlemelidir.

Olası hastalıkları teşhis etmelidir.

Hastayla iletişim kurmalıdır.

Ekip çalışmasına yatkın olmalıdır.

Kendisini sürekli olarak geliştirmelidir.

 Aile doktoru olmak için aile hekimliği sertifikasını bulundurmanız gerekir. Aile doktoru olabilmek için tıp fakültesini bitirmelisiniz. Tıp fakültesini bitirdikten sonra TUS sınavlarını başarıyla kazanmalısınız. Aile hekimlerinin insanlığa hizmet bilinciyle hareket etmeleri gerekir.

 

2023 Güncel Aile Hekimi Maaşları Ne Kadar Oldu?

 2023 güncel aile hekimi maaşları miktarı kıdeme ve görev yapılan yere göre değişiklik gösterir. Ayrıca puanlama sistemi de maaşların değişmesine neden olur. Aile hekimi, Türkiye’de birinci basamak sağlık hizmetini veren kişilerdir. Tıp fakültesini başarıyla tamamlayan doktorlar bu hizmeti gerçekleştirebilir. 2023 güncel aile hekimi maaşları, uzman hekimlere göre daha düşüktür. Özellikle göreve yeni başlayan aile hekimleri düşük maaşla göreve başlar. 2023 aile hekimliği için belirlenen en düşük tutar 23.566 TL’dir. Ayrıca alınan puanlarda maaşı etkilemektedir. Hekim puanı 1000’in altındaysa maaşları 23.566 TL olur. Ancak 1000 puanın üzerine çıkıldığı durumlarda, 30 bin TL ve üzeri maaş alınır.

Aile Hekimi nasıl Aile Hekimi olunur Aile Hekimi maaşları