ALES Sonuçları Açıklandı!

TAKİP ET

Heyecanlı bekleyiş sona erdi...An itibariyle 2023 ALES sonuçları açıklanmış bulunmaktadır. 2023 ALES sınav sonuçlarınızı bu link ile kontrol edebilirsiniz...

2023 ALES sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi.  Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi, an itibariyle ALES sınav sonuçlarını yayımlamış bulunmaktadır. Akademik kariyer hedefiyle 16 Nisan'da sınava girmiş olan tüm adaylar; ÖSYM'nin resmi sınav sonuç sorgulama ekranı olan https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden ALES sonuçlarına erişebilir. 

ALES Sınav Sonuç Sorgulama Nasıl Yapılıyor?

 

TC Kimlik numaranız ve belirlemiş olduğunuz şifre ile ÖSYM'nin resmi sınav sonuç sorgulama ekranı olan https://sonuc.osym.gov.tr linkine giriş yaparak sınav sonucunuzu erişebilirsiniz. Adaylar unutmamalıdır ki, 2023 ALES sınav sonuçları herhangi bir şekilde basılmayacak, adaylara kargolanmayacak ya da mail yoluyla iletilmeyecektir. Adaylar aktif olarak ÖSYM'nin resmi duyurular sayfasını takip etmelidir. Tüm sınav sonuçları online olarak adaylara duyurulmaktadır. 

ALES Sınav Tarihleri Ne Zaman? 

ALES/1 16 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirildi ve an itibariyle sınav sonuçları açıklandı. 

ALES/ 2 20 Ağustos 2023, ALES/3 ise 19 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek ve ÖSYM'nin resmi takviminde belirtilen tarihte açıklanacaktır. 

 

ales 2023 ales sınav sonuçları