Ambulans Şoförü Nasıl Olunur ve Maaşları Ne Kadardır?

TAKİP ET

Ambulans şoförü olarak özel sektörde ve devlet hastanelerinde görev alabilirsiniz. Açılan şehir hastaneleri ve özel hastaneler özellikle ambulans şoförüne çok fazla ihtiyaç duyuyor.

 Ambulans şoförü nasıl olunur? 112 acil yardım hizmetlerinde göre ambulans şoförleri hayati bir önem taşımaktadır. Bu meslek türü 7 gün 24 saat iş anlayışına göre çalışır. Bu yüzden çalışacak kişilerin şoförlüklerinin iyi olması gerekir. Esnek çalışma saatlerine sahip olan bu meslekte şoförlerin özverili ve hızlı bir karakterde olması önemlidir.

 

Ambulans Şoförlüğü Mesleğinin Özellikleri

 Ambulans şoförlüğünün özelliklerinden bir tanesi her aracı hızlı bir şekilde kullanabilmesidir. Bunun ana nedeni hastaları hızlı bir şekilde hastaneye ulaştırabilmektir. Bununla beraber ambulans şoförleri, psikolojik açından da dayanıklı olmalıdır. Olay yerine gittiği zaman bazı durumlarda şoförler, araç kullanmaktan çok daha fazlasını yapmak zorunda kalabilir.

 

Ambulans Şoförlüğü Yapabilme Şartları Nelerdir?

 Ambulans şoförü olabilmenin koşullarından bir tanesi en az lise mezunu olmaktır. Üniversitelerde acil tıp teknisyenliği bölümünden mezun olanlar daha avantalıdır. Ön lisans ve lisans bölümlerinden mezun olan kişilerde bu işte görev alabilir. Şoförlük eğitimi özel bir kurs yardımıyla verilir. Ambulans şoförü olabilme koşulları;

En az lise mezunu olmak,

B sınıfı ehliyete sahip olmak,

Gerektiğinde hastaya müdahalede bulunmak,

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılan psikolojik analiz testlerini geçmek,

İleri sürüş teknikleri hakkında eğitim almak gerekir.

 Şoförlerin ayrıca hem teorik, hem pratik sınavlarla başarılı olmaları önemlidir. Bu sınavlardan geçen kişilere ambulans şoförü olma hakkı tanınmaktadır.

 

Ambulans Şoförü Sertifikası Almak İçin Nereye Başvuru Yapılır?

 Ambulans şoförü sertifikası almak için hem uygulamalı hem teorik sınavlardan geçmelisiniz. Bu eğitimler sonrasında görevinizi yürütebilirsiniz. Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi adıyla açılan kurslar dönemsel olarak verilmektedir.

 

2023 Ambulans Şoförü Maaşları Ne Kadar?

 Hastanelerde en çok aranılan mesleklerden bir tanesi ambulans şoförlüğüdür. Ambulans şoförü maaşları da insanlar tarafından merak ediliyor. Ambulans şoförü maaşları 2023 yılında da güncellendi. Özel hastanelerde çalışma imkanı veren bu meslekte kazançlar iyi durumdadır Devlet hastanelerinde de ambulans şoförü olarak çalışmalarınıza hemen başlayabilirsiniz. Bu meslekte şoförler 7 gün ve 24 saat çalışmaktadır. Ambulans şoförü maaş 2023 yılında ortalama 13.000 TL’dir.

Ambulans Şoförü nasıl Ambulans Şoförü olunur Ambulans Şoförü maaşları