Anestezi Teknikeri Nasıl Olunur ve Maaşları Ne Kadardır?

TAKİP ET

Anestezi işlemlerinde, doktora yardımcı olan kişilere anestezi teknikeri adı verilir. Bu meslek dalı, operasyon öncesinde hastanın ağrı duymaması için gerekli uyutma çalışmalarını gerçekleştirir.

 Anestezi teknikeri nasıl olunur? Anestezi teknikeri olmak için iki yıllık Anestezi ön lisans bölümlerinden mezun olmalısınız. Operasyona hazırlanma aşamasında, doktor tarafından verilen talimatlara göre hareket eden teknikerleri ilaç, malzeme ve anestezi ekipmanlarının kullanıma hazır duruma getirilmesinde de görev alır. Sağlık hizmetlerinde anestezi teknikerlerine büyük bir ihtiyaç bulunur. Hastalıkların tedavi edilmesi için doğru uygulamaların yapılması gerekir. Anestezi teknikeri doğru tedavi için doktora gerekli desteği verir.

 Anestezi teknikerliği uzun zamandır yapılan mesleklerden bir tanesidir. Tekniker ameliyathane ortamına alınan hastanın sorumluluğunu alır. Müdahale öncesi malzemeleri hazırlayan tekniker ameliyat boyunca doktora yardımcı olur. Anestezi teknikerinin amacı ameliyat öncesi hastanın uyumasını sağlamaktır. Anestezi teknikeri bu konuda uzmanlaşmış kişilerden oluşur.

 

Anestezi Teknikeri Görev Ve Sorumlulukları Nelerdir?

 Anestezi teknikeri; cerrahi işlem öncesi, sonrası ve sırasında anestezi uzmanına yardımcı olur. Anestezi teknikerinin temel görevleri;

Hastaların uyutulmasıyla ilgili tıbbi formların uygulanmasını sağlar.

Operasyona hazırlanan hastaların genel sağlık faaliyetlerini inceler.

Hastayı ameliyata hazır hale getirir.

Ameliyat sırasında hastanın durumunu inceler.

Oksijen kontrolü yapmak.

Anestezi cihazlarındaki arızayı tespit etmek.

Hastayı operasyondan bir gün önce muayene etmek.

Hastanın uyutulmasında gerekli görevleri yürütmek.

Ekipmanların sterilizasyonunu sağlamak.

 Anestezi teknikeri olmak üniversitelerin iki yıllık Anestezi ön lisans bölümünü tamamlamanız gerekir Anestezi teknikerleri kamu ve özel hastanelerde görev alır. Anestezi uzmanı, cerrah ve tüm ameliyathane ekibi ile iletişim halinde bulunur. Ameliyathanede büyük sorumluluklar üstlenen anestezi teknikerleri maaş konusunda da iyi kazanır. Pek çok özel hastanede anestezi teknikerleri iş bulabilir.

 

Anestezi Teknikeri Ne Kadar Maaş Alır?

 Anestezi teknikeri ne kadar maaş alır? Türkiye'de anestezi teknikerlerinin maaşları çalıştıkları yere göre değişim gösterir. 2023 yılı yılında teknikerlerin başlangıç maaşları 9.000 TL ila 12.500 TL arasında değişir. KPSS tarafından atanamayan anestezi teknikerleri özel hastanelerde görev alabilir. Özel hastanelerin anestezi teknikerlerine ödediği ücretler daha yüksek olabilir.

Anestezi teknikeri nasıl Anestezi teknikeri olunur Anestezi teknikeri maaşları