Bekçi Nasıl Olunur ve Maaşları Ne Kadardır?

TAKİP ET

2023 Ocak ayından itibaren bekçi maaşları da zam aldı. Günümüzde popüler mesleklerden biri olan bekçi olmak için gerekli şartlar nelerdir?

 Bekçi nasıl olunur? Bekçi olmak için bu kadro için özel açılan sınavlara girmeniz gerekir. Bir sokağın, caddenin ya da mahallenin güvenliğinden sorumlu olan bekçiler asayiş kontrolü yaparlar.  19.00’da göreve başlayan ve sabah 07.00’a kadar çalışmalarını gerçekleştiren bekçiler 12 saat görev alır. Bekçiler gerektiği durumlarda gündüzleri de görev yapabilir. Silah taşıma ve gerektiğinde kullanma yetkisine sahiptir. Çalışırken resmi kıyafetleriyle görev alırlar. Bekçiler yoğun bir tempoda hizmet verir. Bekçi olabilmek için;

T.C. vatandaşı olmak,

Hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçlardan hapse girmemek,

Alkol ve uyuşturucu tedavisi görmemek,

En az lise mezunu olmak,

1.67 boy uzunluğuna sahip olmak,

Başvuru yaptığı şehirde en az bir yıl ikamet etmek,

Kamu haklarından mahrum kalmamak,

Siyasi parti üyeliği bulunmamak,

Mülakatlardan başarılı olmak gerekir.

 

Bekçi Olmak için Nereye Başvuru Yapılır?

 Bekçi olmak için başvuru işlemleri internet üzerinden yapılır. Daha sonra sizlerden istenen evrakları Polis Akademisi’ne iletmeniz gerekir.

 

Bekçi Olmak İçin Girilecek Olan Sınavlar Nelerdir?

 Bekçi olmak için yazılı, sözlü ve fiziki sınavlardan başarılı olmanız gerekir. E-devlet üzerinden online başvuru sonrasında sizde görev alabilirsiniz. Başvuru sonuçlarını sorgulama yoluyla da öğrenebilirsiniz. Bekçi alım sonuçları Polis Akademisi resmi internet adresinden paylaşılmaktadır. Yazılı sınavı geçen adaylar daha sonra sözlü mülakatlara girecektir. Fiziki yeterlilik sınavında belirli parkurlarda performans ölçülür. Bu aşamayı geçenler de daha sonra görevlerine başları.

 

Bekçi Olmak İçin Sınavlardan Kaç Alınmalı?

 Bekçi olmak için yazılı sınavdan 50 puan, fiziki yeterlilik sınavından 60 puan, sözlü sınavda minimum 70 puan almanız gerekir. Bu puanları aldığınız zaman kadrolara yerleştirilirsiniz.

 

Bekçi Maaşları Ne Kadar?

 Bekçi olayı düşünen kişilerin merak ettiği konular arasında maaş oranları bulunur. Bekçi maaşları şöyledir;

Lise mezunları bekçiler: 12.464 TL,

Üniversite mezunları bekçiler: 14.196 TL maaş almaktadırlar.

 Bekçilik mesleği çok sayıda insan tarafından tercih ediliyor. Bekçi nasıl olunur? sorusunu bu yazımızda sizler için yanıtladık.

bekçi nasıl bekçi olunur bekçi maaşları