Beklenmedik Durumlarda Yararlı Olacak 10 İpucu

TAKİP ET

Hayat akışında karşınıza çeşitli belirsizlikler, hatta bazen hiç beklenmedik olaylar çıkabilir. Bu tür anlarda "Şimdi ne yapacağım?" diye de düşünebilirsiniz. Ancak bazen küçük bir ipucu, büyük bir fark yaratabilir, büyük bir soruna çözüm olabilir.

Her an her şey olabilir. Belki bir doğal afet yaşanabilir, hiç beklenmedik bir olay ile karşı karşıya kalabilir ya da yolda kalmak gibi basit ancak sizi çaresiz hissettiren durumlar meydana gelebilir. Fakat, önceden hazırlıklı olur, kendisi küçük ancak etkisi büyük hap bilgiler öğrenirseniz, içerisinde bulunduğunuz durumda daha bilinçli kararlar alabilir, çözümler üretebilirsiniz. 

Ne demişler; "Sinek küçüktür ama mide bulandırır." Bazı küçük ipuçları da büyük farklar yaratabilir.

Sıradışı Durumlar İçin Hazırlıklı Olun

 

1. Alarmı mümkün olduğunca uzak bir konumda tutmak

Birçok kişi alarm kurduktan sonra genellikle alarmı yatağının yanına tutar, çaldığı zaman hemen kapatabilmek adına. Ancak eğer ki uyanmakta zorluk çeken birisiyseniz, alarmınızı odanın en uzak köşesine koymanız sizin adınıza daha yararlı olacaktır. Bu sayede alarmı kapatmak adına yataktan kalmak zorunda kalacaksınız. 

2. Bulaşık deterjanını çok daha geniş kapsamlı kullanabilirsiniz

Bulaşık deterjanı gerek giysilerdeki lekeleri çıkarma, gerekse de fayans, pencere ya da duvar gibi bölgelerdeki lekeri temizlemede etkili olabilmektedir. Eğer ki, evde çamaşır deterjanı bittiyse ya da fayans, pencere gibi bölgelerde kullandığınız ürün o an mevcut değilse, gönül rahatlığıyla bulaşık deterjanını tercih edebilirsiniz. 

3. Bazı borçların geri dönüşü olmaz! 

Ne yazık ki, bazen verdiğimiz borçlar bize geri dönmez. Eğer ki, birisi sizden borç istiyorsa, bu ihtimali aklınızdan çıkarmayın. 

4. Unutmamak için, anımsatıcı kodlamalar yapın! 

Yorucu bir iş hayatı, yoğun stres ya da düzensiz uyku gibi sebeplerden dolayı unutkanlık problemleri yaşanabilir. Ancak bu tür durumlara önceden hazırlıklı olmak adına, unutmamanız gereken şeyleri, absürt ve her an herhangi bir yerde görebileceğiniz nesneler bağdaştırarak, anımsatıcı kodlamalar yapın. 

5. Evcil hayvanınız için acil durum tatbikatı düzenleyin

Herhangi bir acil durum ya da doğal afet karşısında evcil hayvanınızın nereye saklandığını öğrenmeniz, onu hızlı bir şekilde bulmanız ve evden çıkarmanız adına büyük önem taşımaktadır. Bu sebeple, ev içerisinde bir acil durum tatbikatı düzenleyebilir, evcil hayvanınızın saklanma noktasını bulabilirsiniz. 

ipucu tüyolar