Bilgisayar Teknisyeni Nasıl Olunur ve Maaşları Ne Kadardır?

TAKİP ET

Çağımızda yapabileceğimiz pek çok meslek kolları bulunmaktadır. Bu mesleklerden biri de Bilgisayar teknisyeni olduğunu söylemeliyiz. Tabi bu mesleği yapacak kişilerin de bazı sorulara cevap bulması gerekmektedir.

 En çok merak edilen sorulardan biri de Bilgisayar teknisyeni nasıl olacağıdır. Bilgisayar teknisyeni olabilmeniz için Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olmanız gerekmektedir. Bilgisayar teknisyeni olabilmeniz için;

 

Meslek liselerinin bilgisayar programcılığında okumak

Üniverstelerin 4 yıllık Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olmak

 

 Eğitim hayatınızı bu şekilde sürdürürseniz Bilgisayar teknisyeni olma şansına sahip olursunuz. Üstelik okul hayatınız tamamlandıktan sonra isteğe bağlı olarak devlet ya da özel sektörde çalışma imkanı sağlanmaktadır.

 

Bilgisayar Teknisyeni Ne İş Yapar?

 Bilgisayar teknisyeni olarak mezun olduktan sonra kurum ve kuruluşlarda neler yapabilecek olduğunuza dair bilgi sahibi olmanız önemlidir. Bilgisayar teknisyeni olanlar kurum ve kuruluşlarda bilgisayar donanımlarıyla ilgilenmektedir. Bilgisayar teknisyeni ne işe yapar diyenler kurumlardaki donanım parçalarını onarma, takma ve çıkarma gibi işlemleri yapmaktadır. Ayrıca bilişimle alakalı olarak güvenlik tedbirlerini almakla sorumlu olan kişilerdir.

 

Bilgisayar Teknisyeni Ne Kadar Maaş Alıyor?

 Ülkemizde sevilerek yapılan meslek dallarından biri olarak Bilgisayar teknisyeni yer almaktadır. Bilgisayar teknisyeni olacak kişiler tarafından pek çok sorular sorulmaktadır. Bunlar nelerdir diye bakıldığında nedir, nasıl olunur ve maaşlar konusu da mesleği icra edecek kişiler tarafından son dönemde bir hayli fazla sorgulanmaktadır. Bilgisayar teknisyeni ne kadar maaş alıyor şeklinde soranlar için çalışacakları kuruma bağlı olarak farklılık göstermektedir.

 Eğer ki devlete bağlı şekilde çalışıp daha yüksek bir ücret almak istiyorsanız o halde Devlet tarafından hazırlanmış olan sınava girerek iyi bir puan almanız gerekmektedir. Onun dışında özel sektörde de ilgili kurumlarda çalışma imkanına sahip olabilirsiniz. Bilgisayar teknisyeni olanlar kıdemli olmasına göre farklı tutarlarda olacak şekilde maaş alıyor. Bunlar asgari ücretten başlarken, mesleğinizde yeterlilik seviyenize bağlı olarak 15 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir. Bilgisayar teknikeri maaşları her sene zamlanırken, alacakları maaşlar da buna bağlı olarak  farklılık göstermeye devam etmektedir.

bilgisayar teknisyeni bilgisayar teknisyeni ne iş yapar bilgisayar teknisyeni maaşları