Bilim Dünyasında Devrim: Dünya Üzerindeki İlk Hayvan Bulundu!

TAKİP ET

Tarih öncesi dönemlere ait bir gizem daha çözüldü! Evrimin başlangıcı kabul edilen, dünya üzerindeki ilk hayvanın ne olduğu konusunda net verilere ulaşıldı. Bilim insanları, çok uzun bir süredir ilk hayvanın ne tür özellikler taşıdığı, ne olduğu konusunda araştırmalar gerçekleştiriyordu. Sonunda, heyecan verici keşif gerçekleştirildi.

Tarih öncesi dönemlere ait bir gizem daha çözüldü! Evrimin başlangıcı kabul edilen, dünya üzerindeki ilk hayvanın ne olduğu konusunda net verilere ulaşıldı. Bilim insanları, çok uzun bir süredir ilk hayvanın ne tür özellikler taşıdığı, ne olduğu konusunda araştırmalar gerçekleştiriyordu. Sonunda, heyecan verici keşif gerçekleştirildi. Nature dergisinde, ayrıntıları ile yayımlanmış olan araştırmaya göre dünya üzerindeki ilk hayvan, bildiğimiz tüm hayvanların ortak atası yaklaşık olarak 700 yıl milyon önce yaşadı. 

İşte, bilim dünyasında devrim niteliği taşıyan çalışmanın ayrıntıları; 

Evrimin Başlangıcı: Dünya Üzerindeki İlk Hayvan

Aslında, bu alanda gerçekleştirilen çeşitli çalışmalara bağlı olarak dünya üzerindeki ilk hayvanın süngerler ailesi ya da taraklı denizanaları ailesinden olduğu konusunda bir tartışmanın var olduğu biliniyordu. Berkeley Üniversitesi'nde gerçekleştirilen yeni araştırma ile de bu tartışma sonlanmış oldu, ilk hayvanın kimliği belirlendi. Dünya üzerindeki ilk hayvan "taraklı denizanası" ailesindenmiş...

Çalışmayı gerçekleştiren ekibin, organizmaların kromozomlarında bulunan gen dizilimlerini incelediği ve bu süreç doğrultusunda taraklı denizanasının genlerinin kromozomlarının, denizanalarının, süngerlerin ve bilinen diğer omurgasız canlıların kromozomlarından bariz şekilde farklılık içerdiğini tespit ettikleri bilinmektedir. 

Ekipte bulunan Moleküler Biyolog Daniel Rokhsar ise; 

"Tüm hayvanların en yakın ortak atası muhtemelen 600 veya 700 milyon yıl önce yaşadı. Yumuşak vücutlu hayvanlar oldukları ve doğrudan bir fosil kaydı bırakmadıkları için neye benzediklerini bilmek zordu."  

şeklinde açıklamada bulundu. 

 

 

hayvan ilk hayvan denizanası taraklı denizanası bilim