Bu Yöntemlerle Saç Renginizi Açabilirsiniz!

TAKİP ET

Birçok kişi hayatına renk katmak ve monotonluktan bir nebze de olsa uzaklaşmak adına saç rengini değiştirmek istiyor, ancak içeriğinde çeşitli zararlı kimyasallar barındıran boyaları kullanmak istemiyor. Saç rengini değiştirmek adına saçlarına zarar vermek istemiyor.

Boyama işlemleri sonrasında, bilinnen bir gerçek ki, saçlar belirli oranda yıpranabiliyor. Özellikle ince ve kırılgan saçlara sahip kişilerde bu yıpranma, saçların daha güçsüz bir hal alması durumu daha yoğun gözlemlenmektedir. 

Peki, saçlarınızı bu tür kimyasallara maruz bırakmadan nasıl saç renginizi nasıl değiştirebilirsiniz? 

Saç Renginizi Açmanın Doğal Yolları

1. Limon Suyu İle Saç Rengi Açmak

Limon suyu, saç rengini hafif tonlarda açmak amaçlı en sık tercih edilen doğal yöntemlerden birisidir. Asidik özelliklerine bağlı olan saçlarınızdaki baskın pigment oranını azaltarak saç renginizin açılmasında etkili olmaktadır. Boş bir sprey şişesine bir doldurmuş olduğunuz limon suyu saçlarınıza sıktıktan sonra güneşe çıkarak saçlarınızı kurutmalısınız. Güneşli bir hava yoksa, kurutma işlemini fön makinesi ile de yapabilirsiniz.

2. Papatya Çayı İle Saçlarınızı Sarartabilirsiniz

Stresi azaltıcı, uyku getirici özellikleri ile bilinen papatya çayı, saç rengini açmanın doğal yöntemleri arasında da yer almaktadır. İsterseniz poşet çay isterseniz de aktardan almış olduğunuz kuru papatyaları kullanabilirsiniz. Bir miktar papatyayı sıcak suyla demleyin ve ardından soğumaya bırakın. Soğutma işleminden sonra sprey şişesine doldurarak, saçlarınıza sıkın. 1-2 saatlik bekleme sürecinin ardından ise saçlarınızı durulayabilirsiniz. 

3. Bal ve Tarçın Karışımı 

Bal ve tarçın ile saç rengi mi açılır? Evet, bir miktar bal ve tarçını karıştırıp saçlarınıza uygulayın ve yaklaşık olarak 2 saatlik gibi bir süre bekleyin. Bekleme süreci esnasında saçlarınıza streç film ile sarabilir ve karışımın saçlarınıza daha fazla nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz. Süreç sonunda ise saçlarınıza durulayabilirsiniz. 

saç saç rengi saç rengi açmak