Cilt Bakım Uzmanı Nasıl Olunur ve Maaşları Ne Kadardır?

TAKİP ET

Cilt bakım alanında çok daha fazla bilgiye sahip olanların tercih ettiği cilt bakım uzmanı ile ilgili bilinmesi gereken detaylar bulunmaktadır.

 Cilt bakım uzmanı nasıl olunur ve maaşları ne kadardır? Son zamanlarda yoğun bir talep gören sektörlerden biri de güzellik bakım alanları olduğundan cilt bakımı ve diğer bakım alanlarına gençlerin ilgisi daha fazla olmaktadır.

 

Cilt Bakım Uzmanı Nedir?

 İnsanların dış görünüşlerinin daha iyi bir hale getirmek adına yüz ve vücut bakımı yapan kişilere cilt bakım uzmanı denilmektedir. Müşterilerin cilt durumunu analiz ederek gerekli olan işlemler ve kullanması gereken ürünleri tavsiye etmenin yanı sıra yüz ile tüm vücut tedavi hizmetleri sunmayla sorumlu olan kişilerdir. Özel klinik ya da muayenehanelerde çalışma olanakları bulunan bu mesleğe sahip olan kişiler cilt sağlığı ve görselliği iyileştirme adına yüz bakımı, vücut bakımı, baş ve boyun masajı yaparlar. Cilt bakım teknikleri ve maske gibi ürünlerin kullanılması ile dış görünümün korunmasını sağlamak görevleri arasında yer almaktadır. Çok daha ciddi cilt sorunlarında çözüm sağlayacak tedaviler için uzman dermatologlara yönlendirmek ve hangi ürünlerin müşterileri iyi geleceği konusunda bilgiler sunması gerekmektedir.

 

Cilt Bakım Uzmanı Nasıl Olunur?

 Genel olarak bakım yapmaktan seven kişilerin daha fazla rağbet gösterdiği cilt bakım uzmanı nasıl olunur? Cilt bakım uzmanı olmak için iki yıllık eğitim veren Meslek Yüksekokullarının Cilt Bakımı ve Güzellik ön lisans bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. Bunların yanı sıra çeşitli eğitim akademileri tarafından cilt bakımı uzmanlığı sertifika programları düzenlenmektedir. Bu alanlardan gerekli sertifikalar alarak hizmet verilebilir.

 

Cilt Bakım Uzmanı Ne Kadar Maaş Alır?

 Günümüzün meslekleri arasında yer alan cilt bakım uzmanı ne kadar maaş alır? Bu mesleğe sahip olan kişilerin ortalama maaşı 12 bin TL civarında olmaktadır. Ayrıca en düşük maaşı ise 9 bin TL’den daha fazla olup en yüksek maaş 14 bin TL üzerinde olmaktadır. Cilt bakım uzman olarak çalışan bir kişi kariyerinde ilerlemesi üzerine maaşlarında da artışlar olmaktadır.

cilt bakımı cilt bakımı uzmanı nasıl cilt bakımı uzmanı olunur cilt bakımı uzmanı maaşları