Çocuk Gelişimi Öğretmeni Nasıl Olunur ve Maaşları Ne Kadardır?

TAKİP ET

Çocukların eğitiminde çok önemli bir yere sahip olan mesleklerden biri de çocuk gelişimi öğretmeni olmak için gerekli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

 Çocuk gelişimi öğretmeni nasıl olunur ve maaşları ne kadardır? Eğitimin ilk basamağı olarak çok önemli olan çocuk gelişimi öğretmeni olmak isteyenler meslek hakkında tüm detaylı bilgilere sahip olması gerekmektedir.

 

Çocuk Gelişimi Öğretmeni Nedir?

 Çocukların bebeklik çağından ergenlik zamanına kadar olan gelişim dönemlerinde zihinsel ve fiziksel davranışlarını takip ederek bu bağlamda farklı çalışmaları yürüten kişilere çocuk gelişimi öğretmeni denilmektedir. Bebeklik döneminden hızlı bir şekilde gelişme göstere çocukların büyüme aşamalarını yakında takip eden öğretmenler bu dönemlerin en verimli şekilde geçirmelerine yardımcı olmaktadır. Çocukların öz güvenli, dürüst, açık görüşlü, düşüncelerini zorlanmadan aktarabilen ve insanlar ile iyi bir iletişim kurabilen yaşına göre fiziksel ile zihinsel gelişimlerini tamamlayarak gelişimine açık bireyler olması adına çocuk gelişimi öğretmenleri gerekli olan eğitimleri vermektedir. Genel olarak çocukların gelişimlerine katkı sağlayan ve çocuklara oyuncakları tanıtmak ile onları nasıl kullanacağını çocuk gelişimi öğretmeni öğretmektedir.

 

Çocuk Gelişimi Öğretmeni Nasıl Olunur?

 Çocukların gelişiminde önemli olan çocuk gelişimi öğretmeni nasıl olunur? Bu mesleğe sahip olmak için gerekli olan ilk kural üniversitelerin 2 yıllık ya da 4 yıllık eğitim veren ve eğitim bilimleri fakültesinde bulunan çocuk gelişimi bölümünden mezun olunması gerekmektedir. Çocuk gelişimi bölümünden mezun olunmasından sonra çocuk gelişimi uzmanlığına sahip olan kişiler öğretmenlik yapmak adına en az 1 yıl boyunca formasyon eğitimi almak zorundadır. Ayrıca üniversitelerin çocuk gelişimi bölümünde ön lisans veya lisans eğitimi tamamlanmalı ve pedagojik formasyon eğitimine başvuru yapılması gerekmektedir.

 

Çocuk Gelişimi Öğretmeni Ne Kadar Maaş Alır?

 Çocukların ilk eğitimlerinde önemli olan çocuk gelişimi öğretmeni ne kadar maaş alır? Bu mesleğe sahip olan kişiler ortalama maaşı 12 bin TL civarında olmaktadır. Mesleğin en düşük maaşı 9 bin TL olup en yüksek maaş ise 20bin TL üzerindedir. Çocuk gelişimi öğretmeni maaşları kariyerinde ilerlemelere göre daha farklı olmaktadır.

çocuk gelişimi öğretmeni nasıl çocuk gelişimi öğretmeni olunur çocuk gelişimi öğretmeni maaşları