Dijital Çağın Trendi: Webmaster! Webmaster Nedir? İş Olanakları Nasıl?

TAKİP ET

İnternet kullanımının gündelik hayatın bir parçası haline geldiği, dijitalleşmenin yaşantımıza büyük oranda yön verdiği bir dönemde yaşıyoruz. Öyle ki, ilgi alanlarımız, hobilerimiz dahi internet temelli bir hal alıyor, tüketim ihtiyaçlarımızı internet aracılığıyla gideriyor, kurslara katılıyor, istediğimiz alanda dünyanın öteki ucundaki eğitmenlerden çeşitli eğitimler alıyoruz. Peki, tüm bunların gerçekleşebilmesi adına kim gerekli alt yapıyı sağlıyor?

İnternet kullanımının gündelik hayatın bir parçası haline geldiği, dijitalleşmenin yaşantımıza büyük oranda yön verdiği bir dönemde yaşıyoruz. Öyle ki, ilgi alanlarımız, hobilerimiz dahi internet temelli bir hal alıyor, tüketim ihtiyaçlarımızı internet aracılığıyla gideriyor, kurslara katılıyor, istediğimiz alanda dünyanın öteki ucundaki eğitmenlerden çeşitli eğitimler alıyoruz. Peki, tüm bunların gerçekleşebilmesi adına kim gerekli alt yapıyı sağlıyor? Favorilerinize kaydettiğiniz o siteleri kimler kuruyor? Tabi ki, Webmaster'lar... 

Webmaster Nedir? İş Olanakları Nasıl? 

Eminiz ki, hepinizin sık kullanılanlar ya da yer işareleri sekmesinde kaydetmiş olduğu, sürekli ziyaret ettiği çeşitli siteler vardır. Peki, bu siteleri kimler kuruyor? Cevabınız bilgisayar mühendisi ya da yazılım mühendisleri ise,  hayır. Evet, onlarda gerekli bilgi birikimine, yetkinliğe sahiplerse site kurabilirler, ancak bu işi meslek olarak icra eden kişilere Webmaster denmektedir. 

Özellikle son 10 yıl içerisinde iş dünyasından kendisinden bir hayli söz edilen Webmaster mesleği, tabi ki internet kullanımının yaygınlaşması, dijitalleşmenin hız kesmeden yayılması ile ön plana çıkmıştır. Sektör fark etmeksizin, küçük-büyük tüm firmalar hizmetlerini dijital platforma taşımak istiyor. Haliyle, beraberinde webmaster'lara yönelik talep oranında artış gözlemleniyor. 

Birçok webmaster, genellikle freelancer olarak çeşitli platformlarda hizmet sunmakta, sektör fark etmeksizin, birçok alana yönelik site kurulumu gerçekleştirmektedir. Bu platformlara; 

R10.net 

Bionluk.com 

Webmasterforum.com.tr 

gibi siteler örnek verilebilir. 

İş olanakları her geçen gün artmakta ve yeniliklere paralel olarak şekillenmektedir. Müşterilerin ihtiyaçları da yeni teknolojiler doğrultusunda değişikliğe uğrayabildiği için bir webmaster, sürekli olarak kendisini güncel tutmalı, bilgi birikimini artırmalıdır. 

 

webmaster webmasterlik site kurmak