Dinozorlar Günümüzde Yaşalardı Hayatta Kalabilirler miydi? Bilim Adamları Ne Diyor?

TAKİP ET

Bir zamanlar yeryüzünün en büyük, en tehlikeli ve en güçlü canlıların olan dinozorların, milyonlarca yıl önce nesilleri tükenmiş ve günümüzde sadece kemikleri, ayak izleri kalmıştır. Peki, sizce dinozorlar günümüzde yaşasalardı hayatta kalabilirler miydi?

Bir zamanlar yeryüzünün en büyük, en tehlikeli ve en güçlü canlıların olan dinozorların, milyonlarca yıl önce nesilleri tükenmiş ve günümüzde sadece kemikleri, ayak izleri kalmıştır. Peki, sizce dinozorlar günümüzde yaşasalardı hayatta kalabilirler miydi? Birçok araştırmacı ve bilim insanı bu soruya net bir cevap üretmek adına çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi. Lakin, halen daha kesin bir cevap elde edilemedi. 

Dinozorların Nesilleri Ne Zaman Tükendi? Ne kadar Yaşadılar? 

Aslında, günümüzde halen daha yaşamakta olan bazı dinozor türleri bulunmakta, hatta 14 bin kadar dinozor türünün aktif olarak yaşamını sürdürmekte olduğu biliniyor.  Fakat, bu yaşamakta olan türlerin geneli kuş olarak aramızda bulunuyor. Peki, ama nasıl? 

Kuşların, dinozorların evrim sürecinin ve soy ağaçlarının önemli bir parçası olduğu yönünde çeşitli veriler, kanıtlar bulunmaktadır. 66 milyon yıl önce gerçekleştiği düşünün asteroid çarpması esnasında, bizim gerek filmler gerekse de müzelerde görmüş o olduğumuz devasa dinozor türlerinin soyları tükenmiş olsa da, bazıları uçuş yetenekleri, hızlı üremeleri ve büyümeleri, ileri adaptasyon yetenekleri sayesinde çarpmanın etkisinden kurtulmuş ve yaşamaya devam etmişlerdir.  

Yok Olmuş Olan Türler Hayatta Kalabilirler miydi?

Birçok uzman bu noktada ortak bir görüş belirterek, hayatta kalabileceklerini, rahatlıkla doğada üstünlük sağlayabileceklerini öne sürmektedir. Zira asteroid çarpması öncesi bilinen yaşam süreleri 150 milyon yıl kabul edilmektedir. Bu süreç dahilinde dünyanın çeşitli evrelerine şahitlik etmiş, sıcak ve soğuk dünyada hayatta kalabilmiş, uyum sağlayabilmişlerdir.

Bu sebeple günümüz dünyasında onlar için ölümcül tehlike arz edebilecek herhangi faktörün olmadığı belirtilmektedir. 

dinozorlar dinozor bilim adamları