Diyetisyenlik Mesleğinin Önü Açık mı? İş İmkanı Nasıl?

TAKİP ET

Sağlıklı beslenme ve yaşam trendlerinin yükselişi, artan obezite ve aşırı kilo vakaları, diyetisyenlik mesleğini geleceğin mesleklerinden birisi olarak ön plana çıkarabilir mi? 

Sağlıklı beslenme ve yaşam trendlerinin yükselişi, artan obezite ve aşırı kilo vakaları, diyetisyenlik mesleğini geleceğin mesleklerinden birisi olarak ön plana çıkarabilir mi?  Dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam konuları gün çektikçe daha fazla önem kazanıyor, insanlar sağlıklı beslenme konusunda bilinçleniyor ve bir uzman eşliğinde uzun süreli diyet sürecine girmek istiyorlar. İşte, tam bu noktada diyetisyenlik mesleğinin önemi daha fazla anlaşılıyor, iş imkanları genişliyor. Öyle ki artık sosyal medya platformları üzerinden, uzaktan yönlendirme şeklinde hizmet sunan diyetisyenler dahi bulunuyor. 

Diyetisyenlik Mesleğinin Önü Açık mı? İş İmkanı Nasıl? 

 

Hastalıkların artış gösterdiği, aşırı kilo vakalarının günden güne arttığı, sağlıksız beslenmenin etkilerinin ölüm vakalarına daha net şekilde yansıdığı bir dönem içerisindeyiz. Özellikle pandemi süresince, sağlıklı beslenme ve yaşam kavramları daha fazla ön plana çıkmış, gerek pandemi gerekse de pandemi sonrasında birçok kişi diyetisyen arayışına girmiştir. Zira, insanlar, doğru beslenme alışkanlıkları edinmek ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için diyetisyenlere başvuruyor, haliyle de bu durum diyetisyenlik mesleğine büyük bir potansiyel ve iş imkanı sunuyor.

Peki, bir diyetisyen nerelerde çalışabilir? Hastaneler, klinikler, özel sağlık merkezleri, spor ve fitness merkezleri, kamu kurumları ve benzeri birçok yerde çalışabilir. Öyle ki, ofis açmadan, sosyal medya yoluyla uzaktan eğitim-uzaktan yönlendirme şeklinde hizmet dahi sunabilir. Zira, birçok insan gerek gündelik hayatlarının yoğunluğu gerekse de farklı sebeplerden ötürü, sağlık merkezlerine ya da kliniklere gitmek yerine uzaktan eğitimleri tercih ediyor. Beraberinde bu yenilikte, diyetisyenlere yeni iş imkanları sağlıyor. Lakin bir diyetisyen adayının, gelişen teknolojiye, yeni trendlere hızla uyum sağlaması, aktif olarak sürekli takip içerisinde olması gerekiyor. Aksi taktirde, hedeflemiş olduğu kariyer planını gerçekleştirmesi zor olabilir. 

diyetisyenlik diyetisyenlik mesleği diyetisyen