Doğal Çözümlerle Sinek İstilasını Engelleme: Çiçekleriniz İçin 3 Etkili Koruma Yöntemi

TAKİP ET

Çiçekleriniz sürekli olarak sineklerin istilasına mı maruz kalıyor? Çeşitli ürünler, yöntemler denemenize rağmen çözüm alamıyor musunuz? O halde bu yöntemleri denemelisiniz.

Evinizin en güzel köşesinde özene bezene bakmış olduğunuz rengarenk çicekleriniz sürekli olarak sinek istilasına mı maruz kalıyor? Özellikle bahar aylarının gelmesiyle beraber artış gösteren bu sorun, ne yazık ki fazlasıyla rahatsız edici olmakla birlikte, çiçeklerinizin sağlığını da olumsuz etkileyebiliyor. 

Genellikle, sineklerin oluşum sebebi olarak, evin herhangi bir noktasında bozuk bir gıda ürünü olduğu, unutulduğu veyahut şeker türevi ürünlerin yere döküldüğü yönünde tahminler yürütülüyor olsa da, aslında tek sebebi o rengarenk, güzel kokulu çiçekleriniz. Hani derler ya; "Gülü seven, dikenine katlanır", işte ev içerisinde çicek bakmanın var edebileceği problem ise küçük ve fazlasıyla rahatsız edici sineklerdir. Fakat endişe etmeyin, yazımızda bahsetmiş olduğumuz yöntemleri uygulayarak, çiçekleriniz için doğal savunma kalkanı oluşturabilirsiniz. 

Çiçekleriniz İçin 3 Etkili Koruma Yöntemi

 

Lavanta ve Nane 

İsterseniz çiceklerinizin bulunduğu odada lavanta ve nane bulundurun, isterseniz de belirli aralıklarla sprey yöntemiyle bu aromatik kokuları çiçeklerinizin bulunduğu bölgeye sıkın. 

Uzun süreli ve kalıcı bir çözüm olmasını istiyorsanız da, saksılarınızın arasına lavanta ve nane ekleyebilirsiniz. Hoş kokuları ile rahatlatıcı, ferah bir atmosfer oluşturmaları da cabası...

Her Derde Deva: Sirke 

Ev temizliğinden, metabolizma hızlandırma, her derde deva sirke, çiçeklerinizi sineklere karşı korumak içinde etkili bir doğal yöntemdir. Bir sprey şişesi alın ve su ile elma sirkesinden oluşan karışımı doldurun. Belirli aralıklarla çiceklerinizin bulunduğu bölgeye sıkın. 

Tuz ve Karbonat 

Bir miktar, biraz da karbonat. Küçük bir kasede karıştırın ve çiçeklerinizin toprağına serpin. Sinekler çiceklerinize yaklaşmayacak, etkili bir çözüm var etmiş olacaksınız.