En Sıradışı Meslekler!

TAKİP ET

Her geçen gün yeni meslekler ortaya çıkıyor, bazı meslekler dönemin trendi haline geliyor, bazıları ise sıradanlaşıyor. Ancak bazı meslekler var ki, birçok insanın haberi dahi yok. Öyle ki, bu meslekler sıradışı ve ilginç oldukları kadar, kazanç yönünden de şaşırtıcı olabiliyorlar.

Her dönemin kendisine has öne çıkan meslekleri vardır. Hatta bazıları "geleceğin meslekleri" olarak yansıtılır ve gerçekten aralarından 1-2 tanesi trend haline gelir, kalanı ise sıradanlaşır ya da unutulur. Günümüz şartları doğrultusunda da, özellikle teknolojisinin hızla gelişmesi, pandemi sürecinin etkileri ve firmaların yeni teknolojileri tercih etmesi birçok yeni meslek alanı doğurdu. Bunlardan bazıları ise son derece ilginç ve farklı olması ön plana çıkmaktadır. 

Peki, sizce küresel açıdan en sıradışı meslekler nelerdir? 

1. Yapay Zeka Eğitmenliği

Özellikle, içerisinde bulunduğumuz yıl içerisinde oldukça öne çıkan yapay zeka teknolojilerine bağlı olarak yeni bir meslek alanının doğuşuna şahitlik ettik. Yapay zeka eğitmeni, yapay zekanın öğrenme yeteneğinin geliştirilmesi sürecinde görev alan kişiye denmektedir. Örnek üzerinden ilerlersek, ChatGPT bir yapay zeka teknolojisidir. Bu teknolojinin kullanımı kişilerin yapay zekaya soru ya da istek şeklinde komut vermesi gerçekleşir. Yapay zeka eğitmeni ise, bu teknolojinin verilen komutlara en doğru şekilde yanıt vermesi adına bir çalışmalar gerçekleştirmektedir. 

2. Aroma Terapist 

Kokuların, ruh halinizi hatta fiziksel-zihinsel sağlığınızı etkilediğini biliyor muydunuz? İşte, Aroma terapistler bazı bitki özleri ve doğal esanslar kullanarak karşıdaki kişide hedeflenen duygu durum ve ruh halinin oluşmasını sağlarlar. Kullanılan bitki özleri ve doğal esansların ile psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde dahisinde etkili olduğu belirtilmektedir. 

3. Komut Mühendisliği 

Kısmen Yapay Zeka Eğitmeliği ile aynı kabul ediliyor olsa aslında Komut Mühendisliği daha geniş kapsamda bir çalışma sahası içermektedir.  Bu mesleği icra eden kişiler, genel olarak istekler ve beklentileri yani komutları yapay zeka teknolojilerine ya da robot teknolojilerine en doğru şekilde iletmekle sorumludurlar. Bilim kurgu filmlerinde yer alan, tüm robotların başında bulunan kişi, işte o kişi aslında bir komut mühendisi. 

4. Dijital Nomad veyahut Dijital Göçebe 

Aslında, dijital nomad ya da dijital göçebe olarak bilinen bu meslek dalı, temelde içerisinde;

Web Site Tasarım Uzmanı

SEO Metin Yazarlığı

SEO Danışmanlığı

Youtuber

Grafik Tasarım Uzmanlığı

ve daha birçok hizmet alanı, meslek dalı barındırmaktadır. Dijital nomadlar, herhangi mekan ya da zaman kısıtlaması olmadan remote çalışma sistemi ile işlerini yürütmektedirler. 

sıradışı meslekler meslekler ilginç meslekler