İtfaiye Eri Nasıl Olunur?

TAKİP ET

İtfaiye eri nasıl olunur sorusunu binlerce meslek edinmek isteyen aday merak ediyor. Yangın söndürme görevi için belirli eğitimleri alan adaylar, uygun şartlar olması halinde kamu personeli görevi edinmiş oluyor. Fiziksel ve psikolojik açıdan verilen eğitimler ardından hak kazanan adaylar itfaiye olarak çeşitli yerlerde görev alabiliyor. En başında da başvuru şartları kriterlerini yerine getirmek gerekiyor.

İtfaiye Eri Sınavı Başvuru Şartları Neler?

İtfaiye eri olarak başvurmak isteyenlerin, yaş ve fiziksel koşullara ek KPSS şartını da yerine getirmesi gerekmektedir.

Kamuda görev yapmaya engel DMK48’inci maddeye aykırı bir durum olmaması gerekir.

Minimum lise ve YÖK denkliği alınmış, lise dengi okuldan mezun olma şartı aranır.

Yüksek alan, kapalı ve dar alan fobisi olmamalıdır.

Sınav tarihinde 30 yaşından gün almamış olmak gerekir.

Fiziksel olarak kadınlarda en az 160 cm ve erkeklerde 167 cm uzunluğa sahip olmak gerekir.

Ağırlık olarak, kilogram orantısının 10 kg sınırına uyması gerekir.  Örneğin 170 cm biri 80 kilodan fazla veya 60 kilodan az olmamalıdır. 167 cm olan biri de 77 kilodan fazla veya 57 kilodan az olmamalıdır.

KPSS’den son iki sene içinde istenen taban puanına uygun puanı almış olmak gerekir. Minimum 70 puan almış olmak istenmektedir.

İtfaiye Yönetmeliği kapsamında belirtilen araç ehliyetini almış olmak gerekir. Mevzuat güncellemeleri kapsamında takipte kalınması önerilir.

 

İtfaiye Eri Olmak İçin İstenen Belgeler

 Biyometrik fotoğraf, askerlikle bağ olmadığını gösterir belge, kimlik kartı ve fotokopisi en temel istenen belgelerdir. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü mezuniyet belgesi ile sağlık raporu, sürücü belgesi de diğer istenen belgelerdendir. Belediye itfaiye eri görevi için KPSS sınav sonucu belgesi de hazırlanmaktadır.KPSS ile itfaiyeci olmak için bu koşula da ekstra önem vermek gerekir.

 

İtfaiye Eri Maaşları

 İtfaiye eri olarak görevlendirilen kişilerin maaşı, 11 bin 900 ve 12 bin 350 TL arasında değişmektedir. Mezuniyet durumuna göre verilen maaşların miktarı da farklı miktarlarda olmaktadır. İtfaiyeci olmak için yüksekokul mezunu olmak maaşlarda artı da sağlamaktadır.

 Genel olarak itfaiye eri nasıl olunur sorusuna verilen yanıtlara ek, kılavuz incelemesi ardından başvuruların yapılması önerilmektedir.

 

itfaiye eri itfaiye nasıl itfaiye eri olunur?