İtfaiyeci Nasıl Olunur? İş İmkanları Nedir?

TAKİP ET

Dünyaca ünlü finansal hizmetler şirketi Remitly, Ekim 2021 ile Ekim 2022 arasında 'Nasıl olunur…?'  sorusu ile yapılan Google temelli global meslek aramalarına yönelik bir analiz çalışması gerçekleştirdi. Çalışma sonucunda elde edilen verilere göre, dünya geneli en çok aranan meslekler listesinde "İtfaiyeci"lik 16.sırada yer alıyor.  Eğer ki, sizce "nasıl itfaiyeci olunur?" sorusunun yanıtını merak ediyorsanız, detayları içeriğimizin devamında...

Dünyaca ünlü finansal hizmetler şirketi Remitly, Ekim 2021 ile Ekim 2022 arasında “Nasıl olunur…?”  sorusu ile yapılan Google temelli global meslek aramalarına yönelik bir analiz çalışması gerçekleştirdi. Çalışma sonucunda elde edilen verilere göre, dünya geneli en çok aranan meslekler listesinde "İtfaiyeci"lik 16.sırada yer alıyor.  Eğer ki, sizce "nasıl itfaiyeci olunur?" sorusunun yanıtını merak ediyorsanız, detayları içeriğimizin devamında...

İtfaiyeci Nasıl Olunur? 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız gerekiyor. 

2 yıllık önlisans Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümünden mezun olmalısınız. 

KPSSP93 veya P94 puan türlerinde en az 70 puan almalısınız. 

Erkeklerde, aç karnına, soyunmuş vaziyette, çıplak ayakla ölçülme ve tartılma işlemine bağlı olarak en az 1.67 boy ve kilo ile boy arasında + veya - 10'dan fazla olmaması gerekiyor. Kadınlar ise en az 1.60 boy ve aynı kilo-boy ölçüsü aranıyor. 

Sınav tarihine bağlı olarak 30 yaş sınırını geçmemeniz gerekiyor. 

Kritik önem taşıyan sağlık problemi olmamalı. 

KPSS sınavından yeterli puanı aldıktan sonra, bdüzenli olarak belediyelerin paylaşmış olduğu işe alım ilanlarını takip etmelisiniz. Zira, itfaiye eri alım başvurusu, belediye binalarına giderek gerçekleştiriliyor. Her ilin belediyesinin ilan tarihleri birbirlerinden farklı oluyor. 

Ayrıca, unutumamalısınız ki, itfaiyecilik mesleği, yoğun cesaret ve kararlılık gerektiren meslekler arasında yer alır. Günlük olarak farklı zorluklarda görevlerle karşı karşıya gelebiliyorlar. 

itfaiye eri alımı itfaiyeci olma şartları itfaiye itfaiye eri