KAMU İŞÇİSİ ZAM ORANLARI BELLİ OLDU 2023

TAKİP ET

700 BİNİ aşkın kamu işçisine 2023 yılı için yapılacak zam oranı görüşmelerinde detaylar netleşmeye başladı . Yetkili sendika olarak işçileri temsilen katılan TÜRK – İŞ başkanı Ergün Atalay işçilerin talebi olarak masaya yüzde 45 zam ve taban aylık olarak da 15 BİN tl koydu

 

KAMU İŞÇİLERİNE 2023 YILI İÇİN YAPILACAK ZAM ORANINDA SON DURUM NEDİR ?

 

 

700 BİNİ aşkın kamu işçisine 2023 yılı için yapılacak zam oranı görüşmelerinde detaylar netleşmeye başladı . Yetkili sendika olarak işçileri temsilen katılan TÜRK – İŞ başkanı Ergün Atalay işçilerin talebi olarak masaya yüzde 45 zam ve taban aylık olarak da 15 BİN tl koydu .  

 

Kamu işçileri zam oranı, Kamu Çerçevesi Protokolü ( K Ç P ) çerçevesinde ele alındı. Hükümet kanadının önerisi ise netleşti . Hükümet tarafı taban ücret için 11 bin 500 tl önerirken , 2023 yılının ilk yarısı için zama oranı teklifini  yüzde 30 olarak kayda geçti . 700 bini aşkın işçiyi ilgilendiren kamu işçileri zaman oranı hükümetin ve işçileri temsilen katılan TÜRK – İŞ in uzlaşısı ile netlik kazanacak . 700 bini aşkın işçinin gözleri topku sözleşmenin ne zaman imzalanacağına çevrildi .

 

 

 

 

İşte, Kamu Çerçevesi Protokolü

( K . Ç . P ) detayları

 

700 binden fazla kamu işçisinin maaşlarına ne kadar zam geleceğini ve kamu işçilerinin  çalışma şartlarını belirleyen 2023 toplu sözleşme görüşmeleri henüz sonuca ulaşmadı ve devam ediyor. Kamu işçilerinin temsilcisi yetkili sendika Türk-İş Başkanı Ergün Atalay hükümetin yılın ilk yarısı için ( ilk 6 ay için )  yüzde 30 zam teklifinde bulunduğunu ve  taban maaş önerisinin de 11 bin lira olduğunu söyledi.

İşçi tarafını temsilen katılan yetkili sendika TÜRK – İŞ in  teklifi de yüzde 45 zam ve taban aylık olarak da 15 bin lira oldu.

 

 

KAMU İŞÇİLERİNE ZAM OLACAK MI?

Hükümet ve yetkili sendika TÜRK – İŞ in yürüttüğü toplu sözleşme pazarlıklarının neticelenmesi durumunda pazarlığa konu olan tutar maaşlara zam olarak yansıyacak. 700 binden fazla Kamu işçisi yapılacak zamdan olumlu yönde etkilenmiş olacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOPLU SÖZLEŞMEDE SON DURUM  NEDİR ?

Kamu işçileri toplu sözleşmesi ile kamuda çalışan 700 bin işçinin 2023 ve 2024 yılı maaş zamları için ortak talep metni oluşturuldu. Kamu Çerçeve Protokolü ortak talep metni Türk-İş ve Hak-İş tarafından bakanlık ve TUHİS'e ( Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası ) iletildi.

Sözleşme talebine göre, kamu işçilerinin minimum maaşının brüt 15 bin TL'ye çekilmesi hedefleniyor.

Konu ile ilgili gelişmeleri sayfamızdan takip edebilirsiniz .

 

kamu işçisi kamu işçisi zam kamu işçisi ne demek kamu işçisi kimlerdir kamu işçisi maaşı kamu işçisi zam oranı 2023 türk iş hükümet kamu işçisi maaşları