KİRA DESTEĞİ 5 BİN 250 TL OLUYOR

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Gaziosmanpaşa Meydanı'nda Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni'ne katıldı. Bu törende kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 yeni müjde duyurdu. Bu müjdelerden ilki vatandaşların kentsel dönüşüme girecek yapılarının yarı fiyatının Devlet tarafından karşılanacağı diğeri ise kentsel dönüşüme girecek evlerde Devlet tarafından hane başı 3 bin 500 TL olan kira yardımının 5 bin 250 TL'ye yükseltilmesi oldu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN HER HANEYE 5 BİN 250 TL KİRA YARDIMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Gaziosmanpaşa Meydanı’nda Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni’ne katıldı. Bu törende kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 yeni müjde duyurdu. Bu müjdelerden ilki vatandaşların kentsel dönüşüme girecek yapılarının yarı fiyatının Devlet tarafından karşılanacağı diğeri ise kentsel dönüşüme girecek evlerde Devlet tarafından hane başı 3 bin 500 TL olan kira yardımının 5 bin 250 TL’ye yükseltilmesi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuşmada kredi kullanım tutarlarını ve faiz oranlarını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüme girmeyi kabul eden yapılarının maliyetlerinin yarısının Devlet tarafından karşılanacağını duyurdu. Yardımların 750 bin ve 900 bin lira tutarında olacağını açıklayan Erdoğan, maliyetin diğer yarısını karşılayacak vatandaşlar için kredi kullanacaklara faiz oranları ve ödeme planlarını da duyurdu. Kredi kullanacak vatandaş, dönüşüm için kalan yarı ücreti; 0.79 faizle 10 yıl boyunca geri ödeyecek. Kentsel dönüşümün İstanbul’dan başlayacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentte yapılan kira yardımlarının da arttırılacağını duyurdu. Daha önce 3 bin 500 lira olan kira yardımının 5 bin 250 liraya çıkarıldığı duyuruldu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YARISI DEVLET’TEN KAMPANYASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarının devamında; ‘’ Kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyası. Oturdukları evlerin riskli yapı tespitini yaptıran vatandaşlarımızın ister yerinde ister rezerv alanda dönüşüme giren evlerinin yarısını Devlet olarak biz karşılayacağız.

Mesela diyelim ki 100 metrekare büyüklüğünde 2 oda 1 salon evini yeniden yapmak isteyen vatandaşımızın önüne 1 buçuk milyon lira masraf çıktı bunun yarısını yani 750 bin lirasını biz Devlet olarak hibe vereceğiz. Geri kalan 750 bin lirasını vatandaşımız kendisi koyacak, böylece evini hemen yenileyebilecek.

120 metrekare büyüklüğündeki 3 oda 1 salon ev için ise 1 milyon 800 bin liranın yarısını yani 900 bin lirasını biz hibe olarak vereceğiz. Kalan 900 bin lirasını vatandaş karşılayacak. Vatandaş ödeyeceği tutar için borçlanacaksa ona da çeşitli kolaylıklar sağlayacağız.

Örneğin vatandaşımız 0.79 faizle, 10 yıl vadeli kredi kullanabilecek. Veya %10’u peşin kalanı 10 yıl vadeli olarak ÜFE, TÜFE memur maaş artış oranlarından düşük olanını aşmayacak düzeyde güncellenecek rakamlarla borcunu ödeyebilecek. Bu yöntemle yüzde 10’u peşin ödenen 750 bin liralık borçlanma için aylık taksit, 5 bin 625 lira, 900 bin liralık borçlanma için ise aylık taksit 6 bin 750 lira seviyesinde olacak. Cebinde hiç birikimi olmayan vatandaşımız bile devletin vereceği katkıyla ve kendi payına düşen kısmı uygun şartlarda borçlanarak güvenli bir yuva sahibi olabilecek.’’

Kampanyanın başlangıç tarihi içinde 26 Nisan 2023 tarihi yani önümüzde ki hafta işaret edildi.

 

 

kentsel dönüşüm kira yardımı artırıldı 5 BİN 250 TL KİRA DESTEĞİ KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA DESTEĞİ DEVLET KİRA DESTEĞİ KİRA DESTEĞİ NASIL ALINI KİRA DESTEĞİNİ KİMLER ALIR KİRA DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR