Meslek Değişikliği Yapmak mı İstiyorsunuz? O Halde Bunlara Dikkat Edin!

TAKİP ET

Yıllarınızı verdiğiniz bir işten bile ayrılmak zorunda kalabilirsiniz. Bu durum işinizin yetersiz gelmesi dolasıyla da olabilir, tükenmişlik ya da farklı bir sebep nedeniyle de olabilir. Hayatınızın gidişatını temelli değiştirecek bu kararı almış olabilirsiniz. Lakin nereden başlamanız gerektiğini biliyorsunuz? 

Yıllarınızı verdiğiniz bir işten bile ayrılmak zorunda kalabilirsiniz. Bu durum işinizin yetersiz gelmesi dolasıyla da olabilir, tükenmişlik ya da bunalmışlık nedeniyle de olabilir. Hayatınızın gidişatını temelli değiştirecek bu kararı almış olabilirsiniz. Lakin nereden başlamanız gerektiğini biliyorsunuz? 

Sorunları Tespit Etmelisiniz! 

Çalıştığınız işe giderken isteksizlik yaşıyor musunuz veya hiç gitmemek istiyor musunuz? Siz de bu hissiyatın oluşmasına yol açan ana etken nedir? İşiniz yorucu geliyor olabilir ya da mevcut tekdüzeliğe bağlı sıkılma durumu yaşıyor olabilirsiniz. Yeni kariyer planınızı bu doğrultuda yapmalı, sizde yine aynı hissiyatı oluşturabilecek bir çalışma düzeni içeren meslekleri elemelisiniz. 

Mevcut konumuz yeterli mi? Yoksa daha farklı bir konum da mı yer almak istiyorsunuz? Bazı insanlar unvan-mevki ya da makam gibi kriterleri önemli bulur, bazıları ise yaratıcılık, eğlence ve aksiyon gibi kriterleri. Sizin için hangisi önemli karar vermelisiniz. 

Yetenekleriniz ile uyumlu bir işte mi çalışıyorsunuz? Hayır ise yanıt belli, yeteneklerinizi apaçık yansıtabileceğiniz bir iş tercih edebilirsiniz. 

Hedefleriniz Neler? 

Kariyer planınızda gerçekleştirmek istediğiniz en önemli 5 hedef nedir? Bunları maddeleyebilir misiniz? 

Hazırlayacağınız bu liste size yeni mesleğinizi seçerken bir yol gösterici olabilir. Daha çok para ya da daha çok prestij, tamamen size kalmış bir durum. 

Mevcut işinizde gelmiş olduğunuz noktayı göz önünde bulundurarak ne tür zorluklar ile başa çıktığınızı unutmayın. Bu sebeple yapabileceklerinizi kısıtlayabilecek işleri listenize dahil etmeyin. 

kariyer planı meslek meslek değişikliği