Öğretmen Maaşları Ne Kadar?

TAKİP ET

Devlet kadrosunda çalışan öğretmenler için yılda iki defa yapılan maaş zammı ile 2023 öğretmen maaşları ne kadar? Oldu merak konusu olmaktadır.

 Hemen her yıl ocak ve temmuz aylarında devlet çalışanlarına ve asgari ücrete enflasyonu da göz önünde bulundurarak zam yapmaktadır. Öğretmen maaşları da bu zamlarla birlikte yılda iki defa değişmektedir.

 En son Ocak 2023’te öğretmen maaşlarına yapılan zam ile öğretmen maaşları da güncellenmiş oldu. 2023 Ocak zammı ile birlikte en düşük öğretmen maaşı 12.500 bandında değişmektedir.

 Son yapılan %30 zam ile birlikte 1/4 öğretmen maaşı 15.965 TL olmaktadır. Ayrıca burada şunu da belirtmekte fayda var öğretmenlerin eş ve çocuk durumlarına göre bu meblağlarda küçük oynamalar olmaktadır.

 

Öğretmen Maaşlarını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

 Öncelikle şunu belirtelim açıkladığımız öğretmen maaşları yalnızca kamu da çalışan öğretmenler içindir. Özel sektörde çalışan öğretmenler için bu miktarlar tamamen farklıdır.

 Kamuda çalışan öğretmenlerin çalıştıkları yıl, kademe ve dereceleri öğretmen maaşlarınıetkileyen faktörler arasındadır. Bu çerçevede 2023 ocak itibariyle kadrolu öğretmenlerin maaşı en düşük 12.500 olurken en yüksek 15.965 TL olmaktadır.

 

Sözleşmeli ve Ücretli Öğretmen Maaşları Ne kadar?

 MEB bünyesinde çalışan ücretli öğretmenlerin maaşı kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlere göre çok daha düşüktür. Ücretli öğretmenlerin maaşı haftalık ders saatine göre hesaplanmaktadır. Her 5 derse ilave olarak bir saat ek ders ücreti ödenmektedir.

Sözleşmeli öğretmenlerin maaşı ise kadrolu öğretmen maaşı ile hemen hemen aynı seviyedir. 9 -10 bin TL arası değişen sözleşmeli öğretmen maaşlarında da son zam ile birlikte iyileştirilmeye gidilmiştir.

 

Uzman Öğretmen ve Başöğretmen Maaşları Ne kadar?

 Öğretmenlere yapılan %30 zam ile birlikte uzman ve başöğretmen maaşları artışları da merak konusu olmuştur. Son zam ile birlikte uzman öğretmen maaşları 18.246 TL olmuştur.

 Başöğretmenler ise öğretmenlerden 4.500 TL daha fazla maaş alacaklardır. Ayrıca bu hesaplamalara ek ders ve nöbet ücretleri dahil değildir.

Ek ders ve diğer ödemelerde dahil edildiğinde ortalama olarak öğretmen 1/4 17.340 TL, uzman öğretmen 1/4 19.424 TL, başöğretmen 1/4 21.505 TL maaş almaktadır.

memur maaşı öğretmen maaşı öğretmen maaşı ne kadar