Ortez ve Protez Bölümü Nedir? İş İmkanları Nedir? Önü Açık mı?

TAKİP ET

Ortez ve protez bölümü, fiziksel engellilere ve hareket kısıtlılığı yaşayan bireylere destek olmak ve yaşam kalitelerini artırmak için tasarlanan medikal cihazların üretimini ve uygulamasını kapsayan, bu alanda uzman yetiştiren bir lisans programıdır. Peki, ortez ve protez bölümüönü açık mı? İş imkanları nedir? 

Ortez ve protez bölümü, fiziksel engellilere ve hareket kısıtlılığı yaşayan bireylere destek olmak ve yaşam kalitelerini artırmak için tasarlanan medikal cihazların üretimini ve uygulamasını kapsayan, bu alanda uzman yetiştiren bir lisans programıdır. Ortez, vücut dengesini ve hareketini düzeltmek veya desteklemek için kullanılan eksternal cihazlardır. Protez ise kaybedilen vücut parçalarını yerine koymak veya hareket kabiliyetini restore etmek için tasarlanan yapay ekstremitelerdir. Peki, ortez ve protez bölümüönü açık mı? İş imkanları nedir? 

Ortez ve Protez Bölümü İş İmkanları Nedir? 

Ortez ve Protez uzmanları, hastaların bireysel ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş medikal cihazlar tasarlayarak ve üreterek hastaların fonksiyonel bağımsızlığını ve yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olurlar.

İş imkanları açısından önemli bir potansiyele sahip olduğu söylenebilir. Zira,  artan sağlık bilinci ve yaşlanan nüfus nedeniyle ortez ve protez uzmanlarına yönelik talep her geçen gün artmaktadır. Hastaneler, rehabilitasyon merkezleri, özel klinikler, protez ve ortez atölyeleri, spor branşlarında kullanılan cihazlar üreten şirketler, bu alanın başlıca işverenleri arasında yer alır.

Ortez ve Protez Bölümü Önü Açık mı? 

Yapay zekâ, 3D yazıcı teknolojisi ve biyonik uygulamalar, bu alanda önemli fırsatlar sunmaktadır. Özellikle spor ve sağlık sektöründeki talep, uzmanların çalışma alanını genişletmektedir.

Türkiye gibi sporcu nüfusunun yüksek olduğu ülkelerde, sporcu sağlığını ve performansını destekleyecek ortez ve protez uygulamalarına olan talep sürekli olarak artış eğilimi izlemektedir. Aynı zamanda kaza veya doğuştan gelen fiziksel engellerle yaşayan bireylerin yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla yapılan çalışmalar da bu alanda önemli bir rol oynamaktadır.

Ortez ve Protez uzmanları, topluma katkı sağlayan ve insanların hayatına değer katan önemli sağlık profesyonelleri olarak gelecekte de önemli bir rol oynamaya devam edeceklerdir. 

ortez ve protez ortez protez ortez ve protez bölümü