Özel Güvenlik Mesleğinin Geleceği ve İş Olanakları

TAKİP ET

Riskler artıyor, her köşe başında bir kavga, silahlı bir çatışma çıkabiliyor, insanlar çok daha hızlı bir şekilde tetiklenebiliyor, suç örgütlerinin sayıları artıyor ve tabi ki, güvenlik kavramı gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Peki, özel güvenlik mesleğinin geleceği nasıl etkileniyor? İş olanakları artıyor mu? Özel güvenliklere duyulan ihtiyaç oranında artış gözlemleniyor mu? 

Teknoloji hızla gelişir, hayat şartlarını kolaylaştıran yeni sistemler üretiliyor ve gündelik hayata entegre ediliyor, anormal veya farklı olarak kabul ettiğimiz birçok şey "normal" statüsünde değerlendiriyor. Lakin, bu gibi durumlara paralel olarak, riskler artıyor, her köşe başında bir kavga, silahlı bir çatışma çıkabiliyor, insanlar çok daha hızlı bir şekilde tetiklenebiliyor, suç örgütlerinin sayıları artıyor ve tabi ki, güvenlik kavramı gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Peki, özel güvenlik mesleğinin geleceği nasıl etkileniyor? İş olanakları artıyor mu? Özel güvenliklere duyulan ihtiyaç oranında artış gözlemleniyor mu? 

Özel Güvenlik Mesleğinin Geleceği ve İş Olanakları

21. yy.  teknoloji çağı olarak kabul ediliyor, her an her dakika yeni gelişmeler yayımlanıyor, iş dünyasından gündelik hayata, her alanda önemli değişiklikler, yenilikler meydana geliyor. Tabi ki, değişen ihtiyaçlara-tüketim alışkanlıklarına, ortam şartlarına bağlı olarak birçok meslek, yeni bir boyut kazanıyor veya yeni meslek grupları ortaya çıkıyor. Ülkemiz açısından değerlendirdiğimiz taktirde, özel güvenlik mesleği'nin de bu yenilikler arasında yer aldığını söyleyebiliriz. 

Türkiye için hala yeni kabul edilen ve aktif olarak sürekli değişen, gelişen bir meslek dalı olan Özel Güvenlik,  2004 yılında 5188 sayılı yasayla yeniden şekillenmiş, fakat ilerleyen süreçlerde, artan ihtiyaç-talep oranına bağlı daha kampsamlı ve radikal düzenlemelere tabi tututalacağı ön görülmektedir. 

Sektör fark etmeksizin, şuan her alanda özel güvenlik ihtiyacı bulunuyor ve bu oran gün geçtikçe daha fazla artıyor. Geleceği hakkında net bir kanıya varmak mümkün değil zira, ülkemiz adına yeni kabul edilen ve halen daha düzenlemeler gerektiren bir meslek dalıdır.

özel güvenlik özel güvenlikler güvenlik