Polis Maaşı Ne Kadar?

TAKİP ET

Ülkemizin asayiş ve güvenliğinden sorumlu polis maaşı ne kadar? 2023 ocak zammıyla birlikte araştırılmaya başlanmıştır.

 Aralık ayında enflasyonun açıklanmasıyla birlikte maaşlara yapılacak yeni zamlarda peş peşe açıklanmaya başladı. Asgari ücretin 8500 TL’ye çıkmasıyla birlikte polis ve diğer memurlarda yeni maaşlarını merak etmeye başladı.

 Diğer kamu çalışanları gibi polis memurlarının maaşını etkileyen birçok unsur bulunmaktadır. Ayrıca polis memurlarının yaptıkları görev bölgeleri de maaşlar üzerinde etkili olmaktadır.

 

Polis Maaşlarını EtkileyenFaktörler Nelerdir?

 Polis maaşını etkileyen birçok unsur bulunurken ülkemizde en düşük polis maaşı 2023 ocak ayı itibariyle 18.242 TL’dir.Polis memurlarının maaşını etkileyen faktörler şunlardır;

Rütbe ve hizmet yılı

Görev yapılan bölge

Eğitim durumu

Diğer ek ödemeler

Özel görev ve fazla mesai

Nöbetler

 Ayrıca polislerin rütbeleri arttıkça maaşları aynı paralellikte artmaktadır. Hatta bir komiserin maaşı polis memurun maaşının iki katı kadar olmaktadır. Bunun yanı sıra bazı bölgelerde polislere ödemeler yapılmaktadır.

 

2023 Polis Maaşları

 2022 aralık ayında açıklanan enflasyon sonrası memur maaşlarına yapılan zam açıklamaları arka arkaya geldi. Asgari ücrete ve memurlara yapılan zam ile birlikte polislere yapılacak zamlarda merak konusu oldu.

 Yapılan son güncelleme ile birlikte temmuz ayında 13.747 TL olan polis maaşı ocak ayında 17.877 TL’ye yükseltildi.

 Yine 2022 yılında 15.815 TL olan başkomiser maaşı 2023 ocak ayında 20.559 TL olarak güncellendi.

 Derecelerine göre farklı maaş alan polis memurları çalışma yıllarına göre farklı maaş almaktadırlar. Son hali ile polis maaşları 17.000-19.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

 

Nasıl Polis Olunur?

 Türk vatandaşı olan bireyler, Lise lisans ve ön lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Gerekli sınavlarda başarılı olan bireyler 30 yaşını geçmemiş olmak şartıyla Polis Akademisine bağlı okullara eğitim durumlarına göre giriş yapabilmektedirler.

 Ayrıca polis olmak isteyen kişilerde bazı şartlar aranmaktadır. Kamu haklarını kullanmaktan yoksun olmamak, yönetmelikte olan gerekli sağlık şartlarını taşımak, alkol ve uyuşturucu gibi maddelerden tedavi görmüş olmamak, Ceza almamış olmak güvenlik soruşturmasını geçmiş olmak vb.

 2023 yılı polis maaşı ne kadar, sorusunun cevabını ayrıntılarıyla yazımızda paylaştık.

polis polis maaşları nasıl polis olunur