SAĞLIKÇI ALIMI NE ZAMAN OLACAK ?

TAKİP ET

Yıllardır atama bekleyen binlerce sağlıkçı 2024 KPSS sınavına kadar ek alımlar yapılması talebinde bulunuyor .

SAĞLIKÇI ALIMI NE ZAMAN OLACAK ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından ilan edilen 85 bin sağlıkçı alımı iki etap halinde yapıldı . Alımlardan ilki 30 Kasımda başladı ve 5 Aralık tarihinde sona erdi . Sağlıkçı alımlarının ikinci etabı ise 28 Mart ‘ ta başlayıp 3 Nisan tarihinde sona erdi . Toplamda 85 bin sağlıkçı atandı . Özellikle 11 ilimizi etkileyen depremler sonrasında sağlık alanında var olan personel eksikliği daha fazla hissedilir oldu . Yıllardır atama bekleyen binlerce sağlıkçı 2024 KPSS sınavına kadar ek alımlar yapılması talebinde bulunuyor . Sağlık Bakanlığı atama yönergesinde yer alan 5. Maddeye göre ‘’ Sağlık Bakanlığı  1 yıl içinde en fazla 3 kez personel alımı yapabilir ‘’ maddesi yer alıyor. Buna istinaden bundan sonraki süreçte Sağlık Bakanlığı tarafından ek alımlar mutlaka yapılacaktır . Bu alımlardan ilki 2023 yılı içinde beklenirken sonra ki alımında 2024 Mart ayı yerel seçimlerinden önce olması bekleniyor.

TOPLAMDA KAÇ SAĞLIKÇI ALINIR ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından daha önce ilan edilen 27 bin hekim ataması henüz gerçekleşmedi . Bu alımın gerçekleşmesi halinde 27 bin hekime yardımcı olacak tıbbi sekreter alımlarıda mutlaka olacaktır . Ayrıca hali hazırda yapımı devam eden 13 şehir hastanesi bulunmaktadır . Bu şehir hastanelerinin faaliyete başlaması ile birlikte ciddi bir sağlıkçı alımı bizleri beklemektedir.

 

Özellikle paramedik , anestezi , ameliyathane hizmetleri , hasta bakım , yaşlı bakım , hemşire , ebe  gibi bizzat sağlık alanı içinde olan bıranşlarda alımların yüksek seyretmesi öngörülüyor ve talep ediliyor .

 

KAÇ TIBBİ SEKRETER ALINIR ?

Özellikle Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Bölümünde okuyan öğrencilerin merak ettiği bir konu olan ‘’  32 Bin alımdan sonra bölümün önü kapanır mı ? ‘’ sorusunun en net cevabı ‘’ HAYIR ‘’  olacaktır . Hekim alımı durmayacağı gibi tıbbi sekreter alımı da durmayacaktır . Her sene en az 3 bin alım gerçekleşen TIBBİ SEKRETERlikte bu alımlar artarak devam edecektir.

 

SAĞLIKÇI ALIMI NE ZAMAN OLUR ?

Şu anda sağlıkçı alımı ile ilgili kesinleşmiş bir takvim yoktur . Sağlıkçıların talebi vardır fakat bakanlık tarafından ilan edilmiş bir duyuru yoktur . 14 Mayıs genel seçimlerine kadar bir alım olayacağını söyleyebiliriz. Alımların seçimlerden sonra 2023 yılı sonuna kadar yapılacağını öngörüyoruz . Konu ile ilgili haberleri takip etmek için sayfamızda kalabilir bildirimleri açık tutabilirsiniz.

HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN .

sağlıkçı alımı sağlıkçı alımı 2023 sağlıkçı alımı ne zaman sağlıkçı alımı başvuru sağlıkçı alımı ne zaman 2023 sağlıkçı alımı branş dağılımı 2023 sağlıkçı alımı taban puanı sağlıkçı alımı başladı tıbbi sekreter alımı olur mu tıbbi sekreter hemşire alımı k