Sağlıkçıya Kadro Müjdesi - Sağlık Personeli Kadroya Geçti

TAKİP ET

26 Ocak 2023 Perşembe günü yayımlanan Resmî Gazete 'de Sözleşmeli statüde görev yapan kamu memurlarının kadroya geçiş süreci başlatılmıştı. Birçok bakanlık şartları uyan kamu personelinin kadroya geçişini onaylamıştı. Sağlık Bakanlığı personeli kadro için gün saymaya başlamıştı. Konuyla alakalı son dakik a açıklaması sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyuruldu.

20 Ocak 2023 tarihli Resmî Gazete ‘de sağlık personeline kadro verilmesi duyurusu şu şekilde yer aldı;

MADDE 7- 11/10/2011 tarihli ve 663 sayılı Sağlık Alanında Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 17- 28/11/2022 tarihi itibarıyla Sağlık Bakanlığı teşkilatında 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 86 ncı maddesi kapsamında açıktan vekil ebe ve hemşire olarak görev yapmakta olan ve aynı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıyanlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren otuz gün içinde müracaat etmeleri hâlinde, Bakanlık tarafından ebe ve hemşire kadrolarına atanırlar. Bu madde uyarınca memur kadrolarına atananların dört yıl süreyle başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamaz.

Bu madde kapsamında atama yapılacak kadrolar, başka bir işleme gerek kalmaksızın atama işleminin yapıldığı tarih itibarıyla ihdas edilerek kadro ve pozisyonlara ilişkin mevzuatın eki cetvellerin Bakanlığa ait bölümüne eklenmiş sayılır. İhdas edilen kadrolar; unvanı, sınıfı, adedi ve derecesi belirtilmek suretiyle atamanın yapıldığı tarihten itibaren bir ay içinde Kamu Personel Bilgi Sisteminin bulunduğu kuruma bildirilir.”

MADDE 8- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

SAĞLIK BAKANI SAĞLIKÇIYA MÜJDEYİ VERDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda:

‘’Bakanlığımız bünyesinde sözleşmeli pozisyonda görev yapan 328 hekim, 50.819 ebe/hemşire ve 29.961 diğer sağlık personeli olmak üzere, toplam 81.108 personelin 7433 sayılı Kanun kapsamında KADROYA GEÇİŞ işlemleri tamamlanmıştır. HAYIRLI OLSUN.’’

Açıklamasında bulundu. Bu açıklamaya göre kadro bekleyen binlerce sağlıkçı kadroya geçmiş oldu. Sözleşmeli de kadroluya geçen memurlarda çeşitli iyileştirmeler olmaktadır. Maaşları noktasında bir artış sağlanmakta, her yıl sözleşme yenilenmesi gibi bir durum söz konusu olmamaktadır.

Kadro verilen arkadaşlara hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum. Her şey gönlünüzce olsun.

 

 

 

sağlıkçıya kadro sağlıkçıya kadro resmi gazete sağlıkçıya kadro ne zaman gelecek sağlıkçıya kadro 2022 sağlıkçıya kadro gelecek mi sağlık bakanı açıklama sağlıkçı kadroya geçti hemşire kadro ebe kadro memura kadro sözleşmeli memura kadro