Sen de Pilot Olabilirsin! Nasıl Pilot Olunur?

TAKİP ET

Pilot olmak, bazılarımızın çocukluk hayali, bazılarımızın ise dolgun ücretli maaşları ile yeni kariyer hedefi. Gerek Türkiye, gerekse de dünya genelinde en gözde meslekler arasında ilk sıralarda bulunuyor. Peki, nasıl pilot olunur? Eğitim almak yeterli mi? Yaş sınırı bulunuyor mu? Tüm sorularınızın cevabı ve daha fazla içeriğimizin devamın yer alıyor...

Pilot olmak, bazılarımızın çocukluk hayali, bazılarımızın ise dolgun ücretli maaşları ile yeni kariyer hedefi. Gerek Türkiye, gerekse de dünya genelinde en gözde meslekler arasında ilk sıralarda bulunuyor. Peki, nasıl pilot olunur? Eğitim almak yeterli mi? Yaş sınırı bulunuyor mu? Tüm sorularınızın cevabı ve daha fazla içeriğimizin devamın yer alıyor.

Pilot Olmak...

Öncelikle belirtmek gerekiyor ki, pilotluk askeri ve sivil olmak üzere ikiye ayrılıyor. Askeri alanda ihtisas yapmak isteyen pilot adayları, Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde bulunan harp okullarından mezun olmak zorundadır. Bu alanda aranan şartlar, istenen özellikler farklılık gösteriyor. Peki, sivil alanda kariyer yapmak isteyen pilotlar ne tür yollara başvurabilir? 

Üniversite sınavına girerek yüksek derece elde edebilir ve sayısal alana dahil pilotaj bölümüne kayıt olabilir. Bu bölümden mezun kişiler pilotluk mesleğini icra edebilirler. Lakin tabi ki boy-kilo-yaş kriterlerini sağlamalı ve 1.sınıf sağlık sertifikasına sahip olmalılar. 

Bu bölümü okumamış ancak, pilot olmak isteyen kişiler de pilotluk lisansı alabilirler. Tabi ki, herhangi bir lise ya da üniversiteden mezun olmalı ve sivil uçuş akademilerinden ders almalı ya da büyük havayolu şirketlerinin sözleşmeli pilot yetiştirme eğitimlerinden birisine katılmalılar. 

Pilotluk İçin Aranan Kriterler 

Erkek adaylar askerlik hizmetini yerine getirmiş olmalı veya eğitim süreci itibariyle en az 2 yıl tecil ettirmiş olmalıdır. 

Türkiye Vatandaşı olmak zorundadır. 

Adli sicil kaydının temiz olması gerekiyor.

Daha önce THY'den disiplinsiz suçuna bağlı olarak atılma durumunun gerçekleşmemiş olması gerekiyor. 

Adayların boylarının en az 1.57 en fazla ise 1.95 olmalıdır. 

Boy-kilo endeksleri ise 20 ila 30 arasında olmalı, kritik bir sağlık sorunu taşımamalılar. 

pilot pilotaj pilotaj bölümü pilotluk