Sigorta Eksperi Nasıl Olunur Maaşları Ne Kadardır?

TAKİP ET

Birçok kişinin merak ettiği sigorta eksperi mesleğinin nasıl olunduğunu öğrenmek istiyorsanız siz de sınav şartlarını sağlamalı ve başarılı olmalısınız. Ülkemizde sigorta eksperi olabilmek için, Hazine Müsteşarlığının açmış olduğu eksperlik kurslarına katılmak ve kursu başarı ile tamamlayabilmek gerekir.

 Üç ay süren kursu tamamlayan ve başarılı bulunan kişiler bu bölümde sertifika almaya da hak kazanmış sayılırlar ve böylece mesleği icraat etmeye başlayabilirler. Gerekli şartları sağlamak ve sınavı geçebilmek bu mesleği yapabilmek adına en önemli unsurlardan biri olarak da karşımıza çıkmaktadır.

 

Sigorta Eksperleri Ne İş Yapar?

 Sigorta sözleşmesinde belirtilen riskli durumlar gerçekleştirdiğinde bu noktada ürünlerin hasar tespitleri ve incelemeleri sigorta eksperleri tarafından yapılmaktadır. Bu noktada eksperler sözleşmeye göre hareket eder ve kendi uzmanlık alanına bağlı kalarak da bir çalışma planları yapar.

 Yaşanılan bu hasar tespiti sonucunda gerekli şartların da sağlanmasıyla beraber eksper ürünlerin değerlendirmesini yaparak gerekli yerlere bu konu hakkında bildirimlerden bulunurlar. Sigorta eksperi görevi genel olarak bu işleri yerine getirmek ve ürünlerin kontrolünü sağlayıp bildirmekten ibaret olarak karşımıza çıkar.

 Gayrimenkullerin incelenmesini yapan bu meslek alanı günümüzde de oldukça fazla tercih edilen bölümler arasında yer almaktadır. Bu açıdan da birçok kişinin tercih ettiği ve ihtiyaç duyduğu bir meslek alanı olarak söylenebilir. Siz de bu meslek dalına yönelmek istiyorsanız şartlarını takip ederek buna bağlı olarak bir yönlendirme yapabilirsiniz.

 

Sigorta Eksperi Maaşları Ne Kadardır?

 Bu meslek dalındaki maaşlar değişim göstermektedir. Yapılan iş ve tecrübeye bağlı olarak belli başlı maaş değişimlerinin ortaya çıktığı söylenebilir. Özellikle bu alanda en düşük maaş 11 bin TL olarak karşımıza çıkarken sen yüksek maaş ise 18 bin TL olarak belirtilebilir.

 Bu meslek alanına yönelmek isteyenlerin maaş aralıkları da bu şekildedir. Sigorta esperi maaşları ortalaması ise 13 bin TL olarak söylenebilir. Siz de gerekli şartları sağlayarak bu meslek alanına yönelebilir ve bu konuda da kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu noktada belli bir maaş miktarı olmayan bu meslek dalının maaşları değişim göstermektedir.

sigorta eksperi nasıl sigorta eksperi olunur sigorta eksperi maaşları