Sınıf Öğretmeni Nasıl Olunur Ve Maaşları Ne Kadardır?

TAKİP ET

Birçok kişin merak ettiği sınıf öğretmeni nasıl olunur? Sorusuna bu yazımızda siz de cevap bulacaksınız. Öncelikle bu bölümü kazanabilmek için YKS ve TYT sınavlarına girilmesi gerekmektedir. Siz de bu sınavlarda yeterli sıralamayı yapıp gerekli puanı çekerek bu bölüm için tercih yapabilirsiniz. 4 yıllık bir bölümdür. Eğitim fakültesinden mezun olduktan sonra siz de sınıf öğretmeni olabilirsiniz.

 Daha sonra ise mesleğin en önemli noktası kendiniz için özelde mi yoksa devlette mi çalışmak istediğinizi sormak olmalıdır. Çalışmak istediğiniz alan sizin çalışma şartlarınızı da çalışma maaşınızı da etkileyecek olan temek faktörler olarak karşımıza çıkacaktır. Sınıf öğretmenliği bölümü son dönemlerde alımı da oldukça artan bölümlerdendir.

Sınıf Öğretmeni Çalışma Alanları

 Siz de bu bölümden mezun olduysanız özel okullarda ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışma imkânı bulabilirsiniz. Ancak bu bölümü okuyanların çoğu KPSS sınavına girerek çalışma süreçlerini de buna göre planlamaya çalışmaktadır. Aynı zamanda devlet okullarındaki çalışma saatleri de öğretmenlere daha iyi gelmektedir.

 Maaş olarak da avantajlı olan devlet bu nedenle birçok kişinin bu bölüme yoğunlaşmasını da sağlamıştır. Bu noktada siz de gerekli çalışma sürecini tamamlayarak atanmak için çalışmaya başlayabilirsiniz. KPSS sürecinde oldukça fazla dersi olan bu bölümde bu süreç de zorlu geçmektedir. Sınıf öğretmenliği KPSS konuları oldukça fazla olup alan derslerinin de sayısı çoktur. Siz de buna bağlı olarak karar vererek bu bölümü tercih edebilirsiniz.

 

Sınıf Öğretmenliği Maaşları

 Özelde çalışma şartları daha zor olup maaş konusunda da daha düşük olmaktadır. Özelde maaşları genel olarak asgari ücretle olmakla birlikte tecrübeli bir öğretmenseniz bu miktar daha da çok artacaktır. Bu bölümün maaşları hangi sektörde çalışıldığına bağlı olarak değişim göstermektedir.

 Özelde mi yoksa da devlette mi çalıştığınız maaşları da değiştirmektedir. Ancak sınıf öğretmenliği devlet maaşları ek derssiz 12 bin TL olup ek ders ücreti ile bu ücret de artmaktadır. Tüm bunlar süreci değiştirmektedir. Siz de yukarıda verilen şartlara bağlı o9larakbu bölümü tercih edebilirsiniz.

 

sınıf öğretmeni nasıl sınıf öğretmeni olunur sınıf öğretmeni maaşları