Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Memur Maaşlarına Ek Zam Açıklaması

TAKİP ET

Memur maaş zammı son dakika haberi geldi… En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olması ve yüzbinlerce kamu işçisinin maaşına getirilen yüzde 45'lik zam sonrasında milyonlarca memur maaş zammı noktasında gözlerini Ankara'ya, gelecek açıklamalara çevirmişti.

Son Dakika: Milyonlarca memur ve memur emeklisi bu haberi bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan az önce duyurdu! Memur maaş zammı için miktar verildi, 22 bin TL olacak… Memur emeklisi içinde açıklama geldi.

Memur maaş zammı son dakika haberi geldi… En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olması ve yüzbinlerce kamu işçisinin maaşına getirilen yüzde 45’lik zam sonrasında milyonlarca memur maaş zammı noktasında gözlerini Ankara’ya, gelecek açıklamalara çevirmişti. Memurlar maaş zamlarının özellikle kamu işçisi zammından sonra, Temmuz öncesinde yapılması talebinde bulunuyor. Memurlar maaşlarında bir düzenleme yapılacak mı? Bu sorunun cevabını ararken beklenen yanıt Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Hak-İş Genel Kurulu’nda memur maaş zammı ve gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan;’’ En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak.’’ Açıklamasını yaptı. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 lirayı bulmasından sonda maaş zam talebinde bulunan emekliler içinde açıklamalarda bulundu.

Memur zammı temmuz ayında açıklanacak. Memur maaş zammı için son 2 ayın enflasyon verileri kaldı. Nisan ayının enflasyon verileninin açıklanmasının ardından memur ve emeklisi için 4 aylık zam oranı enflasyon farkı dahil 13,08 olarak açıklandı. Ancak memur sendikaları en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL, en düşük kamu işçisi maaşının 15 bin TL’ye yükseltilmesinin ardından temmuz ayı maaş zammı öncesinde seyyanen zam talebinde bulundu. Peki memurun bu talebi olacak mı? Memura ek zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hak İş Genel Kurulunda milyonlarda memurun merak ettiği soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük memur maaşı ile ilgili ‘’ Yasaya göre memurların maaş artış oranları temmuz ve ocak ayında belirleniyor. Refah payı artışını biliyorsunuz biz getirdik. En düşük memur maaşını en düşük kamu işçisinden aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerine olduğu gibi an düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak üzerine de enflasyon farkını ve refah payı olarak benzer artışları ekleyeceğiz. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak.’’ Dedi