Teknoloji Trendlerinin Öncüleri: Dünyada En Çok Satın Alınan 4 Teknolojik Cihaz

TAKİP ET

Dijital bir çağda yaşıyoruz ve her gün piyasaya yeni, heyecan verici teknolojik aletlerin sürüldüğünü görüyoruz. Hayatımızı kolaylaştıran, eğlence ve iletişim ihtiyaçlarımızı zengin deneyimler doğrultusunda gerçekleştirmemizi sağlayan bu teknolojik aletlerin büyük çoğunluğu dünya genelinde yoğun ilgi görüyor. Hatta teknoloji trendlerinin öncüleri haline geliyorlar. 

Dijital bir çağda yaşıyoruz ve her gün piyasaya yeni, heyecan verici teknolojik aletlerin sürüldüğünü görüyoruz. Hayatımızı kolaylaştıran, eğlence ve iletişim ihtiyaçlarımızı zengin deneyimler doğrultusunda gerçekleştirmemizi sağlayan bu teknolojik aletlerin büyük çoğunluğu dünya genelinde yoğun ilgi görüyor. Hatta teknoloj trendlerinin öncüleri haline geliyorlar. 

 İşte, Dünyada En Çok Satın Alınan 4 Teknolojik Cihaz

1. Nintendo - Satış Oranı:  555.07 Milyon 

Çok uluslu bir teknoloji şirketi olan Nintendo, 1981 yılında Donkey Kong, 1983 yılında ise Super Mario Bros oyunları ile kendisini duyurdu. Nintendo 64, GameCube ve Wii gibi video oyun konsolları ile dünya genelinde 555 milyonu aşkın satış gerçekleştirdi. Satış oranı her geçen gün daha artmaya devam ediyor. 

2. IPod Serisi - Satış Oranı: 350 Milyon 

Apple, taşınabilir bir müzik çalar, medya oynatıcı olarak iPod'u piyasaya sürdüğünde, müzik sektöründe büyük bir yenilik var etti. iPod piyasaya sürüldükten sonra, kısa süre içerisinde çeşitli firmalar da kendi taşınabilir müzik çalarlarını üretmeye, piyasaya sürmeye başladılar. Ancak, büyük bir kesim bu alanda öncü marka olarak iPod'u kabul ediyor. 

3. PlayStation Serisi - Satış Oranı: 330 Milyon 

1994 yılında Sony tarafından oluşturulmuş bir video oyun konsolu olan PlayStation, piyasaya ilk sürüldüğünde ilk 10 yıl içerisinde 100 milyonu aşkın satış gerçekleşti. İlerleyen süreçte Playstation 2 ve serinin diğer ürünleri popülerliğini korumaya ve satış oranını her geçen gün arttırmaya devam etti. 

4. IPhone Serisi - Satış Oranı:  250 Milyon

Apple tarafından oluşturulmuş olan iOS mobil işletim sistemine sahip akıllı telefon markası olan iPhone, ilk olarak 2007 yılında piyasaya sürüldü. Piyasaya sürüldüğü tarihten günümüze kadar 250 milyonu aşkın satış gerçekleştiği biliniyor. 

 

 

teknoloji teknoloji trendleri en çok satılan