Tıbbi Sekreter Ne İş Yapar? İş İmkanları Nasıldır?

TAKİP ET

Pek bilinmemesine rağmen, sağlık sektöründe önemli role sahip olan tıbbi sekreterler; hastaneler, klinikler,  özel doktor muayenehaneleri ve diğer sağlık kuruluşlarında hastalar ile sağlık personelleri arasında bir köprü görevi görürler. Öyle ki, sağlık kuruluşların olması gerektiği şekilde işlemesi, düzenin sürekliliğinin sağlanması tıbbi sekreterlerin sorumlulukları arasında yer alıyor denilebilir.

Pek bilinmemesine rağmen, sağlık sektöründe önemli role sahip olan tıbbi sekreteler; hastaneler, klinikler,  özel doktor muayenehaneleri ve diğer sağlık kuruluşlarında hastalar ile sağlık personelleri arasında bir köprü görevi görürler. Öyle ki, sağlık kuruluşların olması gerektiği şekilde işlemesi, düzenin sürekliliğinin sağlanması tıbbi sektrelerin sorumlulukları arasında yer alıyor denilebilir.

Peki, Tıbbi Sekreter Ne İş Yapar? İş İmkanları Nasıldır?

Randevu Yönetimi: Sistem radevu girişini yapar, rezervasyonları ayarlar ve takvimleri planlar. Hastaların uygun saatler muayene olmalarını sağlar, ravdeu iptali, değişikliği gibi işlemleri kayıt altına alır. Kısacası perdenin arkasında bütün akışı kayıt altına alır ve yön verir.

Hasta Kayıtları: Hastaların kayıtlarını düzenleri bilgi değişikliklerine bağlı güncellemeler yapar. Hasta bilgilerini sisteme girer, düzenleme yapar. Hastaların tıbbi geçmişleri ve tedavi planlarıyla ilgili verileri saklar ve gizlilik kurallarına uygun olarak bu bilgilere erişimi kontrol altına tutar. 

Faturalandırma, İletişim ve Sigorta İşlemleri: Hastalar ve sağlık personelleri arasında köprü görevi görür, iletişimi yönetir. Hastaların sorularını yanıtlar, duruma göre yönlendirme yapar. Hastaların sigorta bilgilerini kontrol eder ve uygulanan işlemlere bağlı olarak faturalandırma yapar. Sigorta şirketleri ile iletişim kurar. 

İş sahası fazlasıyla geniş, iş imkanları her geçen gün artmaktadır. Hastaneler, klinikler, tıp merkezleri, özel doktor muayenehaneleri ve diğer tüm sağlık kuruluşları tıbbi sekreterlere ihtiyaç duyuyor. Özellikle de pandemi süreci dahilinde ve sonrasında tıbbi sekreterlere yönelik talep daha da artmış bulunuyor. 

tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik tıbbi sekreterlik tıbbi sekreter