Uçak Bakım Mühendisi Nasıl Olunur ve Maaşları Ne Kadardır?

TAKİP ET

Bu bölüm oldukça yeni olan mühendislik bölümlerinden biri olarak da karşımıza çıkmaktadır. Yeni bir bölüm olduğu için her üniversitede bulunmamaktadır. Siz de bu bölümü okuyarak 4 yıllık bir mühendislik eğitimi sonrasında uçak bakımı için gerekli yetkinliğe sahip olarak mezun olabilirsiniz.

 Yeni bir meslek dalı olmasının yanında birçok kişi tarafından da yeni tanınan mesleklerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Siz de bu meslek dalına yönelmek istiyorsanız öncelikle yapmanız gereken puan aralıklarını ve hangi sıralama ile yapacağınız da oldukça önemli noktalardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Siz de bu mesleğe yönelmek istiyorsanız üniversite sınavına sayısal kısımdan girmeli ve iyi bir başarı elde etmelisiniz. Uçak bakım mühendisi olmak için sayısal çıkışlı olunması gerekmektedir.

 

Bu Meslek Dalının Görevi Ve İşi Nedir?

 Bu meslek dalı oldukça yeni bir meslek dalı olması nedeniyle çoğu kişi tarafından da bilinmeyen bir meslek dalıdır. Bu nedenle de oldukça önemli ve değerlidir. Aynı zamanda bu meslek dalını bitirenler uçak bakımları ile görevli olup uçaklarda oluşan sorun ve hasarlarla ilgilenmektedir. Tamirat sürecine yön verir ve sorunları da tespit eder bu alanla ilgili büyük bir bilgi birimine sahiptir ve bu alanda çalışmalarını yönlendirir. 

 Özellikle hava alanlarında çalışma alanı bulmaktadır. Bu meslek dalı günümüze yeni gelmiş olup birçok kişinin de tercih ettiği ve merak ettiği meslek alanlarından biridir.  Siz de uçak bakım mühendisliği okumak istiyorsanız yukarıdaki şartlara dikkat ederek mesleğe yönlenebilirsiniz.

 

Uçak Bakım Mühendisliği Maaşları Ne Kadardır?

 Bu noktada maaş aralığı değişim göstermektedir. Özellikle işe başlama deneyiminize bağlı olarak maaşlar değişmektedir. İlk olarak 23 bin TL gibi bir ortalama ile başlanırken bu maaş en fazla 66 bin TL olarak da belirlenmektedir.

 Bu noktada deneyim de maaş miktarını belirleyen temel etkenlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Uçak bakım mühendisliği maaşı ortalama olarak ise 30 bin TL olarak belirtilebilir. Maddi olarak yeterliliğe sahip olan bir meslek dalı olarak da sayılabilir.

uçak mühendisliği nasıl uçak mühendisi olunur uçak mühendisi maaşları ne kadar