Yazılımcı Olmak İçin Ne Yapmalıyım?

TAKİP ET

Teknolojinin hız kesmeden ilerleyişi, dijitalleşmenin iş dünyasında birçok sektörde kalıcı değişiklikler var etmesi ile birlikte, dijital çağa uyum sağlamış meslekler yükselişe geçmeye başladı. Yazılımcılık da bu meslekler arasında yer alıyor ve her geçen gün popülerliği daha da artıyor. Peki, yazılımcı olmak ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? 

Teknolojinin hız kesmeden ilerleyişi, dijitaleşmenin iş dünyasında birçok sektörde kalıcı değişiklikler var etmesi ile birlikte, dijital çağa uyum sağlamış meslekler yükselişe geçmeye başladı. Yazılımcılık da bu meslekler arasında yer alıyor ve her geçen gün popülerliği daha da artıyor. Peki, yazılımcı olmak ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? 

Yazılımcı Olmak İçin Ne Yapmalıyım? 

Sağlam bir temel var etmek, emin adımlarla ilerlemek istiyorsan Yazılım Mühendisliği ya da Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden birisini seçebilir ve bu alanda lisans eğitimi alabilirsiniz.  Lakin, ben zaten bir bölüm okudum ya da üniversite okumadan yazılımcı olmak istiyorum diyorsan, bazı uygumalan gereken adımlar söz konusu. 

Temel programlama dillerine hakim olmalı, öğrenmelisin. Java, Python, C++ ve JavaScript gibi bilindik temel programlama dillerini öğrenmekle başlayabilir, kendini geliştirebilirsin. 

Branşını belirlemelisin. Örneğin sen bir mobil uygulama geliştirici mi olmak istiyorsun, yoksa web site geliştirici, tasarlayıcı mı? Alanını belirlemeli ve bunun üzerine yoğunlaşarak, farklı programlama dillerine de yönelmelisin. 

Ücretli veya ücretsiz kurslara yönelebilirsin. Bu sektöre yönelik çok fazla online kurs bulunuyor. 

Öğrendiklerini uygulamaya dökmeyi dene, bir hedef belirle ve onu tamamlayana kadar devam et. Örneğin, bir web sitesi tasarım projesi oluştur ve tamamlanana kadar sürekli olarak üzerine çalışma gerçekleştir. 

Gönüllü staj programlarına katılabilirsin. Yazılım alanında ki staj programları yazılımcı adayı adına fazlasıyla faydalı olabiliyor. 

yazılımcı yazılım yazılım mühendisliği