YENİ ATANAN MEMUR BANKA PROMOSYONU ALIR MI ?

TAKİP ET

Seçimler yaklaştıkça Kamu Kurumları binlerce memur alımı yapmaya devam ediyor. Alımlar neticesinde memur olmaya hak kazanan adaylar maaş, promosyon ve özlük hakları dahil birçok konuyu merak ediyor. Haberimizde memurluğa yeni atanan arkadaşları bekleyen işe başlama sürecini adım adım anlatıyoruz .

YENİ ATANAN MEMURLAR BANKA PROMOSYONU ALABİLİR Mİ ?

Seçimler yaklaştıkça Kamu Kurumları binlerce memur alımı yapmaya devam ediyor. Alımlar neticesinde memur olmaya hak kazanan adaylar maaş, promosyon ve özlük hakları dahil birçok konuyu merak ediyor.  Haberimizde memurluğa yeni atanan arkadaşları bekleyen işe başlama sürecini adım adım anlatıyoruz.

YENİ ATANAN MEMURUN İŞE BAŞLAMA SÜRECİ

KPSS ile atama bekleyen milyonlarca adayın kuşkusuz görmeyi hayal ettiği en özel an ‘’ atandınız ‘’ yazısını görmektir . Bu yazıyı gördükten sonra işe başlama süreci başlıyor. Size bu süreçten kısaca bahsetmek istiyorum . Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunuz ile başvurduğunuz Kamu alımı neticesinde atandıktan sonra sizi bekleyen ilk süreç arşiv ya da güvenlik soruşturması olacaktır . Bu süreçte adli olarak bir geçmişiniz var mı ? sicilinizde bir suç var mı ? ya da memuriyete engel olabilecek Devletin Düzenini bozmaya yönelik eylem ve faaliyet içerisinde olan terör veya suç örgütleriyle bir bağınız var mı ? bunlar araştırılır. Anayasamızda suçun şahsilik ilkesi olduğu için sadece sizin siciliniz ve geçmişiniz araştırılır . Suça karışan yakınınızın bu durumu memur olmanıza engel değildir. Arşiv araştırması olumlu sonuçlandıktan sonra atandığınız kurum tarafından size sms ya da mail yoluyla arşiv sonucunuzun olumlu sonuçlandığı ve gerekli evraklar ile birlikte atandığınız kuruma giderek müracaat etmeniz yönünde tebligat yapılır . Kurum tarafından belirlenen evrakları hazırladıktan sonra atandığınız kurumun ilgili birimine giderek iş başlangıcı yaparsınız . Size kurum tarafından yapılan tebligatta 15 gün iş başı süresi verilir. İsterseniz ilk gün isterseniz son gün evrak teslimi yaparak iş başı yapabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ilk gün iş başı yaparsanız ayın 15 inde maaşınız çift maaş olarak hesabınıza yatar , son gün iş başı yaparsanız ilk maaşınız 1.5 maaş olarak hesabınıza yansır.

Bir diğer konu ise yeni atanan memurun promosyon alıp almayacağı hususu . Yeni atanan memurlarda promosyon alma hakkına sahiptir . Kurumunuz ilgili bankayla ne zaman anlaşma yaptıysa işe başlama zamanınız ile anlaşma zamanı arasında ki süre düşürülerek kalan zamanın promosyonu ilk maaşınız ya da ikinci maaşınıza yansıtılır .

Bu ve benzeri bilgilendirmeler için sayfamızı takipte kalıp bildirimleri açmayı ihmal etmeyiniz .  

yeni atanan memur banka promosyonu alır mı yeni atanan memura banka promosyonu yeni atanan memura banka promosyonu 2022 yeni atanan memura banka promosyonu ne zaman yatar yeni atanan memura banka promosyonu 2023 arşiv araştırması güvenlik soruşturması