YENİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI 2023 - YENİ KABİNEDEKİ İSİMLER

TAKİP ET

Gazeteci Nevzat Çiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabinesini Cuma akşamı açıklayacağını belirtti.

Gazeteci Nevzat Çiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabinesini Cuma akşamı açıklayacağını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı için Erhan Afyoncu'nun ismi geçse de, Çiçek'in kaynaklarına göre diğer isimler şunlardır: Ali İhsan Yavuz, İbrahim Er, İsmet Yılmaz ve Yusuf Tekin.

Ali İhsan Yavuz Kimdir?

Ali İhsan Yavuz, Türk siyasetçi ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) üyesidir. 1966 yılında Sivas'ta doğan Yavuz, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamlamıştır. Yavuz, siyasi kariyerine 1999 yılında AK Parti'nin kurucu üyelerinden biri olarak başlamıştır. 2002 yılında yapılan genel seçimlerde AK Parti'den Sivas Milletvekili olarak seçilmiştir ve ardından 2007, 2011, 2015 ve 2018 genel seçimlerinde de milletvekili olarak görevine devam etmiştir. Siyasetteki başarılarıyla birlikte, Yavuz 2014 yılında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır. Bu görevi sırasında parti içinde çeşitli sorumluluklar üstlenmiştir. Ayrıca TBMM Adalet Komisyonu Başkanı olarak da görev yapmıştır.

ERHAN AFYONCU KİMDİR?

Erhan Afyoncu, 20 Temmuz 1967 tarihinde Tokat'ta doğmuş olan Türk tarihçi, yazar, akademisyen, televizyon programcısı, köşe yazarı ve Millî Savunma Üniversitesi rektörüdür. İlk ve ortaöğrenimini Tokat'ta tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü'ne başlamış ve 1988 yılında mezun olmuştur. Aynı bölümde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Yüksek lisansını "Necati Efendi Tarih-i Kırım (Rusya Sefaratnamesi)" adlı tezi ile 1990 yılında tamamladıktan sonra Osmanlı Devlet Teşkilatında Defterhâne-i Âmire (XVI-XVIII. Yüzyıllar) tezi ile de 1997 yılında doktorasını tamamlamıştır.

Erhan Afyoncu, 2000 yılında yardımcı doçentlik unvanı almıştır. 2001 yılında Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne geçiş yapmış ve 2008 yılında doçent olmuştur. 2010 yılında Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü başkan yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2012 yılında Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atanmıştır. 2014 yılında profesör unvanı almıştır. 2016 yılında Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi dekanı olmuştur. 4 Ekim 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın önerdiği ve Başbakan Binali Yıldırım'ın uygun gördüğü adaylar arasından Millî Savunma Üniversitesi rektörlüğüne atanmıştır ve hala bu görevine devam etmektedir.

İSMET YILMAZ KİMDİR?

İsmet Yılmaz, Türk mühendis, hukukçu ve siyasetçidir. 10 Aralık 1961 tarihinde Gürün'de doğmuştur. Marmara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nde eğitim almıştır. İsmet Yılmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) siyaset yapmaktadır.

Siyasi kariyerinde önemli görevler üstlenmiştir. 2011 yılından itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, 1 Temmuz 2015 ile 17 Kasım 2015 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak görev yapmıştır. Bu dönemde Türkiye'nin en üst düzey yasama organının başkanı olarak çalışmıştır.

Ayrıca, 2016-2018 yılları arasında Millî Eğitim Bakanı olarak görev yapmıştır. Millî Eğitim Bakanı olarak, Türkiye'nin eğitim politikalarının yürütülmesinden sorumlu olmuştur.

YUSUF TEKİN KİMDİR?

Yusuf Tekin, Türk bürokrat, akademisyen ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörüdür. 1970 yılında Tortum'da doğmuştur ve şu an 53 yaşındadır. İlköğrenimini ve orta öğrenimini Rize'de tamamladıktan sonra, 1989-1994 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuştur.

Yusuf Tekin, akademik kariyerine devam etmiş ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde görev yapmıştır. Ayrıca çeşitli kitaplara katkıda bulunmuştur. Bunlardan biri olan "Şeriat, Meşruiyet ve Meşrutiyet: yeni Osmanlılarda demokrasi tartışmaları" adlı kitabıyla bilinir.

Ayrıca Yusuf Tekin, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde rektörlük görevini üstlenmektedir. Bu göreviyle üniversite yönetiminde etkili bir rol oynamaktadır.

İBRAHİM ER KİMDİR?

İbrahim Er, Türk bir öğretmen ve bürokrattır. 1968 yılında Pazarköy'de doğmuştur. İlk ve ortaöğrenimini Güneysu İmam Hatip Ortaokulu ve Rize Lisesi'nde tamamlamıştır. Daha sonra Giresun Eğitim Enstitüsü'nde Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olmuş ve öğretmenlik kariyerine başlamıştır.

İbrahim Er, eğitim alanında kendini geliştirmek amacıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümü'nde eğitim almış ve bu bölümden mezun olmuştur.