Zabıta Maaşı Ne Kadar?

TAKİP ET

İllerde belediyelere bağlı olarak çalışan zabıta maaşı ne kadar? Son zamanlarda birçok kişi tarafından araştırılmaktadır.

 Yerel yönetimlerde faaliyet gösteren zabıtalar kamu düzeniyle birlikte halk sağlığı için çalışan kişilerdir. Hem gezici hem de sabit olmak üzere zabıtaların çalışma alanları düzenlenmiştir.

 2023 yılında maaşlara yapılan ciddi zamlar ile birlikte gerek bu mesleği icra edenler gerekse bu mesleği yapmayı düşünenler tarafından zabıta maaşları araştırılmaya başlandı.

 Zabıta maaşları da diğer memur maaşları gibi sabit olmayıp belli kaidelere göre değişkenlik göstermektedir. Kıdem, öğrenim durumu ve derece zabıta maaşları belirlenirken önemli derece de rol oynamaktadır.

 

Zabıta Maaşları Etkileyen Unsurlar Nelerdir?

 Zabıtaların maaşları aynı olmayıp amir, müdür, yeni başlayan, kıdemli, kadrolu olması maaşlar üzerinde etkili olan unsurlardandır. Ayrıca çocuk sayısı, eş durumu, terfi ve statü gibi faktörlerde zabıta maaşları üzerinde etkili olmaktadır.

 2023 yılında zabıta maaşlarını etkileyen unsurlar arasında eğitim durumu da önemli olmaktadır. Lisans ve Önlisans mezunu zabıta görevleri aynı maaşı almamaktadırlar.

 

2023 Yılı Zabıta Maaşları Ne Kadar Oldu?

 Yeni başlayanlar zabıtalar için 10.920 TL olan zabıta maaşı, ön lisans bir zabıta memuru için 11.960 TL’dir. Lisans mezunu zabıta memurunun maaşı ise 13.000 TL olarak güncellenmiştir.

 Kadrolu zabıta maaşı 13.000 TL olurken zabıta müdürünün maaşı 14.300 TL’ye yükselmiştir. Emekli zabıtaların maaşı ise 9.750 TL’dir.

 Belirttiğimiz zabıta maaşları ortalama olup bu miktarlar bazı durumlara göre artmaktadır.

 

Zabıta Maaşları Nasıl Değişmektedir?

 2023 yılı ocak ayında gelen zam ile birlikte lise mezunu bir zabıta ortalama 10.000 TL maaş alırken çalışma saatleri, eş durumu ve çocuk sayısına göre bu miktar artmaktadır.

 Ön lisans mezunu zabıta ortalama 11.000 TL maaş alırken bu miktar çalışma saatlerine göre 12.000 TL’ye kadar çıkmaktadır.

 Lisans mezunu zabıta ortalama 13.000 TL maaş alırken bu durum çalışma saatlerine ve diğer durumlara göre artış göstermektedir.

 Kadrolu zabıta maaşları ise görev hizmet süresi göz önünde bulundurularak hesaplandığı için 10.000-17.000 TL arasında değişmektedir.

 2023 yılı zabıta maaşları ne kadar sorusun cevabını yazımızda ayrıntılarıyla paylaşmış olduk.

 

zabıta zabıta memuru zabıta memur maaşları