5 Adımda Daha Mutlu Ol!

TAKİP ET

Daha fazla mutlu olmak için daha fazla paranız mı olmalı? Ya da güzel ilerleyen bir ilişki, akademik başarılar sizi kalıcı olarak daha mutlu yapar mı? Aslında tüm hepsi kısa süreli ve kısıtlı bir mutluluk var etmektedir. Peki, daha mutlu olmak neler yapılabilir?

Covid-19 salgını, tüm dünya için bir dönüm noktası olarak insanlık tarihinde yerini aldı. Pandemi süreci, insanların gündelik hayatını büyük oranda etkiledi. Evden dışarı çıkılamayan o süreç dahilinde, birçok kişi psikolojik yönden olumsuz etkilendi. Bazı insanlar mutlu olmak ya da en azından mevcut sürecin var ettiği bunalım hissiyatından kurtulmak adına çeşitli yöntemler denediler, hatta mutluluk çayları gibi çeşitli bitkisel ürünler kullandılar. 

Dünya genelinde artan depresyon, kaygı ve diğer zihinsel sağlık sorunları, mutluluğun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Neyse ki, herkesin rahatlıkla uygulayabileceği ve aslında, bir yöntem olmaktan çok, hayatın akışına küçük dokunuşlar ile yön vermek olarak adlandırılabilecek basit uygulamalar mevcut. 

5 Adımda Daha Fazla Mutluluk! 

1. Yalnız kalmaktan korkma, kendine vakit ayır! 

Genellikle, birçok kişi yalnız olmanın zararlı olduğunu düşünüyor ya da yalnız olmaktan korktuğu için aslında onu mutlu etmeyen, tam tersine daha fazla karamsar ruh haline sokan insanlarla bir arada bulunuyor. Kendinize vakit ayırmaktan korkmayın! Doğa yürüyüşleri yapabilir, kişisel zevklerinizi analiz ederek bu yönde bir program oluşturabilir. Aslında, tek başınızı da eğlenebilir, daha fazla mutlu olabilirsiniz. 

2. Arkadaşlarınızı gözden geçirin!

Derler ki; "Kötü arkadaş kendini bitirdikten sonra, yanındakini bitirmeye başlar. " Sosyal olmak, arkadaşlarınızla beraber sosyal aktiviteler gerçekleştirmek önemlidir. Lakin, bazı arkadaşlıklar siz farkında olmasanızda içten içe sizi kemirir, enerjinizi çeker ve aslında, son derece mutlu olduğunuz o gün, tamamen huzursuz ve mutsuz hissedebilirsiniz.  

3. Ne yersen O'sun! 

Vücudunuzu tanıyın, nelerin iyi geldiğini, nelerin kötü geldiğini bilin. Dengeli ve sizin için en doğru olan beslenme şeklini uygulayın. Unutmayın ki, yedikleriniz hormon döngüsüne gerek direkt gerekse de dolaylı yollardan etki etmektedir. Sağlıklı zihnin arkasında sağlıklı bir fiziksel beden yatmaktadır. 

4. Söyledikleriniz düşüncelere, düşüncelere ise duygulara dönüşür. 

Düşüncelerinize yön vermeye çalışın, bu yönde çalışmalar gerçekleştirir. Meditasyon uygulamaları düşüncelerin kontrollü akışını sağlamak adına yardımcı olabilir. Olumlu düşüncelere ile zihninizi meşgul edin, düşüncelerinizin davranışlarınızı yönlendirdiğini unutmayın. 

5. Mutluluğu uzakta, para ya da maddi varlıklarla aramayın.

Daha fazla mutluluk daha fazla para ya da başarı değildir. Evet, belki daha fazla para mutluluk sağlayabilir ancak bu mutluluk kısıtlı ve kısa süreli olacaktır. Kendinizi şartlandırmayın. 

mutluluk mutluluk rehberi 10 adımda