Bağırsaklarınızı İşlevsiz Hale Getiren İçecekler!

TAKİP ET

Yemeğin yanında buz gibi bir kola ya da ice tea içmek... Eminiz ki şimdiden birçok kişinin canı çekti. Ancak, ne yazık ki, sıklıkla tükettiğimiz ve tüketmekten zevk aldığımız bu şekerli ve gazlı içecekler sindirim sisteminin işleyişini büyük oranda olumsuz etkiliyor, bağırsakları işlevsizleştiriyor. Peki, bağırsak sağlığını en çok etkileyen, sindirim sisteminize ket vuran, hazımsızlık var bu 6 içecek nedir? 

Yemeğin yanında buz gibi bir kola ya da soğuk çay içmek... Eminiz ki şimdiden birçok kişinin canı çekti. Ancak, ne yazık ki, sıklıkla tükettiğimiz ve tüketmekten zevk aldığımız bu şekerli ve gazlı içecekler sindirim sisteminin işleyişini büyük oranda olumsuz etkiliyor, bağırsakları işlevsizleştiriyor. Peki, bağırsak sağlığını en çok etkileyen, sindirim sisteminize ket vuran, hazımsızlık var bu 6 içecek nedir? 

Bağırsaklarınızı İşlevsiz Hale Getiren İçecekler! 

Soğuk Çay

Ödüllü bir beslenme uzmanı olmakla birlikte, Wall Street Journal'ın çok satan yazarı olarak bilinen Toby Amidor, bağırsak sağlığını en çok etkileyen içeceklerin ilave şekerlere tatlandırılmış limonatalar, bu kategori bazında tüketilen çeşitli içecekler olduğunu, en tehlikeli olanının ise "buzlu çay" olduğunu açıklıyor. 

Ayrıca, yüksek şeker ağırlık bir beslenme sonucunda bağırsaklarda yer alan iyi ve kötü mikrobiyomları arasında dengenin bozulacağı, kötü bağırsak mikrobiyomunun artış göstereceği de biliniyor. 

Şekerli Meyve Suları 

Bol bol meyve suyu tüketen birisiyseniz, öncelikle ne tür meyve suları aldığınızı gözden geçirmenizi ve ilave şeker barındıran meyve sularını tüketmeyi bırakmanızı tavsiye ediyoruz. İçerisinde şeker olmayan, %100 meyve suları tüketmeli hatta mümkünse kendiniz hazırlamalısınız. 

Kafeinli Çaylar 

Siz, "Nasıl yani, çay zararlı mı?" diye sormadan önce biz cevaplayalım. Yeşil çay ve siyah çaylar içeriğinde belirli oranda kafein barındırır. Normalde zararsız kabul edilen bu kafein oranı hassas bağırsaklara sahip kişilerde olumsuz etkiler var edebilir, midelerindeki asit oranında artışa yol açabilir. 

 

bağırsak sindirim çay kola içecekler