Dertlere Deva, Hastalara Şifa Baharat!

TAKİP ET

Bu sorunun arkasında çok sayıda faktör yatıyor olabilir. Örneğin, aşırı katı gıda tüketimi, sebze tüketiminden uzak durmak, yeterli sıvı alınmaması, lifli gıdalar tüketilmemesi ya da genel sağlık durumuna bağlı etkenler... Peki, bu durumun yaşanmaması için ne yapılabilir? Bu sorunun üstesinden gelmek için ne tüketilebilir?

Günlük hayatın akışında sıklıkla karşılaştığımız ve son derece rahatsız edici olan şişkinlik ve gaz problemleri, sindirim sisteminin çalışma düzeninde meydana gelen sorunlar sonucu ortaya çıkar. Karın bölgesinde sancı, dolgunluk hissi gibi belirtiler ile kendisini gösterir. 

Bu sorunun arkasında çok sayıda faktör yatıyor olabilir. Örneğin, aşırı katı gıda tüketimi, sebze tüketiminden uzak durmak, yeterli sıvı alınmaması, lifli gıdalar tüketilmemesi ya da genel sağlık durumuna bağlı etkenler...

Peki, bu durumun yaşanmaması için ne yapılabilir? Bu sorunun üstesinden gelmek için ne tüketilebilir?

Dertlere Deva, Hastalara Şifa Baharat: Tarçın

Derler ya; "Dertlilere deva, hastalara şifa"... İşte, tarçın tam olarak bu özellikleri sergileyen bir baharat. Tatlı krizi yaşayanlar için alternatif çözümler sunarken, sindirim sistemi problemi yaşaynlar için ise çok sayıda fayda sağlıyor. 

İçeriğinde ki antioksidanlar ve anti-inflamatuar bileşenler, sindirim sistemini destekliyor, koruyor ve yaşanabilecek sorunların önüne geçilmesini sağlıyor, mevcut problemleri ise dindiriyor.  Ayrıca, sindirim enzimlerini tetiklemesi sayesinde, sindirim kolaylaşıyor, hazımsızlık sorununun önüne geçiliyor. 

Kabızlık,

Hazımsızlık,

Şişkinlik ve gaz sorunu,

Aşırı yüksek kan şekeri( Düzene girmesini sağlıyor),

İştahsızlık, 

gibi çok sayıda soruna çözüm olabilen tarçın'ın, genellikle sabahları tüketilmesi tavsiye edelir.  Her sabah aç karnına, bir tatlı kaşığı tarçın alıp, bir bardak suya karıştırıp, içebilirsiniz. Kısa süre içerisinde sindirim sisteminiz olumlu yansımalarını göreceksiniz. 

tarçın tarçının faydaları şifalı bitkiler